Karriär

Bli en del av en modern energirörelse

Hos oss har du ljusa framtidsutsikter

Soltechkoncernen skapar lösningar för samhällets gröna omställning med solenergi som plattform. Vi gör skillnad för alla våra kunder och aktieägare varje dag och vår ambition är att integrera solen i vardagen – allas vardag.

Tillsammans med våra bolag inom branscherna tak, fasad, elteknik, ladd och lagring skapar vi framtidssäkrade hållbara lösningar.

Vår största tillgång, näst efter solen, är vår personal – att ha trygga, kompetenta och trevliga kollegor och medarbetare är A och O för en framgångsrik och hållbar arbetsplats. Det har Soltech – vi har över 80% nöjda medarbetare och det gör oss stolta.

Vi är en stor och växande koncern och är alltid nyfikna på nya medarbetare och talanger för att kunna bygga fantastiska team som har roligt och utvecklar för framtiden.

Kanske är du vår nästa STJÄRNA – ta en titt på vad vi gör, hur vi jobbar och se vilka lediga tjänster vi har just nu.

 

1000 anställda
Vi finns inom branscherna solenergi, tak, fasad, elteknik, ladd-och lagring.
Vi är engagerade & motiverade
Hos oss finns ingen söndagsångest, bara ett stort engagemang för att bygga en ljus framtid tillsammans
3 länder
Våra bolag finns i Sverige, Nederländerna och Spanien
71 000 aktieägare
Vi är börsnoterade på First North Growth Market sedan 2015

Vi har en bra teamkänsla. Allas arbete är lika viktigt vare sig du är chef eller anställd för att det ska gå runt. En känsla av att arbetsgivaren vill att alla ska må bra och trivas på jobbet.

/Solcellsmontör

Vi bygger framtidsteam med outtömlig energi!

Solen som strålar ovanför oss kan förse hela jordens befolkning med den energi vi behöver under bara 2 timmar. Men vi behöver fånga energin och för det behövs solpaneler, växelriktare, batterier och systemlösningar.

För att göra den förändring som vi vill ha i samhället behövs också alla de yrken som lägger grunden till en bra solenergiinstallation – säljare, projektörer, installatörer, elektriker, takläggare, fasadexperter, marknadsförare, ingenjörer, ekonomer m fl.

Soltech är en koncern som består av dotterbolag och medarbetare som kan leverera just det här. Bristen inom våra yrkesområden är stor och om du är en av dom som besitter de kompetenser vi behöver kan vi tillsammans skapa en ljusare framtid.

 

 

Vår organisation

Hittade du inget jobb som passade? Skicka gärna en spontanansökan med ditt CV till oss!

Spontanansökan

Hos oss finns roller för framtiden

Konsten att problemlösa

Projekteringsarbete med stor omväxling. Du jobbar med framtidens solcellsprojekt, men också andra projekteringar t.ex. tak och fasad. Som projektör tar du fram anläggningsdesign, produktionsberäkningar, teknisk dokumentation och deltar också i olika projekt från säljstart till implementation.

Gör idéer till verklighet

Att arbeta med  solceller är ett tacksamt uppdrag. Intresset för solenergi är stort inom hela samhället och bland alla målgrupper – privatpersoner såväl som företag. Du bidrar med din kunskap och kreativitet och ger information till presumtiva kunder så att de kan fatta hållbara beslut med solenergi som en del av lösningen för deras energibehov.

Led strömmen

Att elektriker är ett framtidsyrke och en del av samhällets stora utmaningar är nog ingen nyhet. Det ökade elbehovet och elektrifieringen i samhället ställer höga krav på alla branscher. För solenergi är elen A och O – smarta styrsystem och ny teknisk utveckling är två områden som har behov av både erfarna och mer juniora elektriker. Hos oss är det ett fritt arbete med fokus på morgondagens installationer.

Målfokuserad orienterare

Som projektledare är du bokstavligt talat spindeln i nätet för våra kunders solenergiprojekt. Våra bolag har olika typer av inriktningar men gemensamt för rollen är att se till att alla delar i projektet hänger ihop, levereras på tid och följer avtalad budget. Tillsammans med ditt projektteam och kunden skapas effektiv energianvändning, ofta med lagrings- och laddlösningar.

Solenergi som plattform

Med solen i ryggen arbetar du ofta utomhus med ny grön teknik i en ständigt utvecklande bransch. Solcellspaneler kan monteras på enskilda tak och fasader men även på mark och stora solparker. Solcellsmontör är ett eftertraktat framtidsyrke.

Höghöjdsexpert med utsikt

Arbeta med framtidens tak – ofta i ett mindre bolag i den stora koncernen. För den som gillar höga höjder och fysiskt arbete brukar mixen av lokal arbetsplats men höga mål vara en spännande arbetsplats. Resultatet av ditt arbete får du se varje dag – målinriktat, eller hur?

Hantverksmodernist

Ett självständigt och kreativt yrke som innehåller en stor portion problemlösning. Här arbetar du i team i ett fysiskt arbete, huvudsakligen utomhus. I Soltechkoncernen är plåtslageri en del av både takläggning och montagesystem för solpaneler för fasader.

Sammansvetsande allvetare

Vi har många roller som är stödfunktioner till själva kärnverksamheten för att koncernen ska fungera smidigt. Bland dessa finns Ekonomi, HR, Kommunikation och IT. Rollerna kan finnas både ute i bolagen och i centrala funktioner. Kort sagt en härlig mosaik av kompetens och erfarenheter.