Förvärvat: April 2022
Bransch: Solenergi
Grundades: 2012
Soltechs ägarandel: 53,3%

365zon är en av de största aktörerna på den växande nederländska marknaden. Bolaget grundades 2012 och har sedan dess haft en framgångsrik tillväxtresa och omsatte 2021 ca 250 MSEK. 365zon har ca 40 anställda och är inriktat på solcells- och laddlösningar för privatpersoner, bostadsrättsföreningar och medlems- och konsumentorganisationer.

Förvärvat: Januari 2021
Bransch: Tak och solenergi
Grundades: 2005
Soltechs ägarandelar: 92%

Annelunds Tak har tolv anställda takläggare med säte i Ljung i Herrljunga kommun. Bolaget har en lång samlad yrkeserfarenhet och bred kompetens. En ständigt ökad efterfrågan på förnyelsebara lösningar har gjort att Annelund nu tagit steget att gå in i Soltechkoncernen.

Förvärvat: September 2020
Bransch: Tak och solenergi
Grundades: 1989
Soltechs ägarandelar: 100%

Din takläggare är i huvudsak verksamma i Värmland och Dalsland men gör installationer och tar uppdrag där kunderna behöver i hela Sverige. Sedan 1989 har man installerat kvalitetstak med marknadsledande tätskikt.

Förvärvat: September 2022
Bransch: Elbilsladdning & solenergi
Grundades: 2020
Soltechs ägarandelar: 80%

E-mobility har idag ca 15 anställda med huvudkontoret i Borlänge och verksamhet i närliggande län. Produkter levereras över hela Sverige. E-mobility arbetar med alla typer av laddinstallationer, fordonsel, energilager, solinstallationer, IMD system och eltekniklösningar för framtidssäkrade ladd och solenergilösningar.

Förvärvat: December 2021
Bransch: Fasad & solenergi
Grundades: 2012
Soltechs ägarandelar: 100%

ESSA har drygt 30 anställda med säte i Örebro. Majoriteten av ESSA:s projekt återfinns i Sveriges storstadsregioner. Bolaget designar och installerar kostnadseffektiva exteriöra och interiöra glaslösningar för kommersiella fastigheter.

Förvärvat: December 2021
Bransch: Tak, plåt, solenergi
Grundades: 1952
Soltechs ägarandelar: 70%

Sedan 70 år tillbaka har Falu Plåtslageri servat kunder och den erfarenheten och kompetensen lägger grunden för alla arbeten, inom byggnadsplåt, ventilation och taksäkerhetslösningar som utförs.

Förvärvat: April 2020
Bransch: Fasad & solenergi
Grundades: 1980
Soltechs ägarandelar: 100%

Fasadsystem är ett familjeföretag genom tre generationer som funnits i över 40 år i Stenkullen. Bolagets konstruktörer, produktionspersonal och montörer besitter hög teknisk kunskap och levererar glas, aluminium och fasader till hela Norden i både små och stora projekt.

Förvärvat: Januari 2021
Bransch: Sedumtak och solenergi
Grundades: 2014
Soltechs ägarandelar: 72%

Ljungs Sedum monterar sedummattor på tak och mark. Installatörerna är utbildade takläggare och har stor förståelse för hur viktigt tätskiktet är. En ständigt ökad efterfrågan på förnyelsebara lösningar har gjort att Ljungs Sedum nu tagit steget att gå in i Soltechkoncernen

Förvärvat: Augusti 2020
Bransch: Montage av solenergi
Grundades: 2011
Soltechs ägarandelar: 100%

Measol (Miljö & Energi Ansvar Sverige AB) är experter på klimatsmarta solenergiprodukter som bidrar till en bättre miljö och lägre energikostnader. Kärnverksamheten är montage av solceller. All personal som används under installationer är egna anställda och tar hand om allt från start till mål.

Förvärvat: Mars 2019
Bransch: Tak, plåt & solenergi
Grundades: 1966
Soltechs ägarandelar: 60%

NP-gruppen är ett familjeföretag som är specialister på tak. NP Gruppen har jobbat på Stockholms alla typer av hustak i ett halvt sekel och erbjuder nu solenergi. Kunderna består av professionella beställare och bolaget har många återkommande kunder.

Förvärvat: Mars 2021
Bransch: Elteknik, automation, elinstallation & solenergi
Grundades: 1949
Soltechs ägarandelar: 100%

Redan 1949 startade Provektor som en klassisk elfirma och idag erbjuder man helhetslösningar inom elteknik, automation och elinstallation. All nyckelkompetens finns inom bolaget och dess främsta kunder är bygg- och fastighetsbranscherna.

Förvärvat: April 2021
Bransch: Elteknik, elinstallation & solenergi
Grundades: 1993
Soltechs ägarandelar: 100%

Rams El är en etablerad aktör i Göteborgsområdet. Bolaget har en framgångsrik historia med specialisering på bland annat elteknik, tele- och nätverksinstallationer samt servicearbeten. Rams Els kunder återfinns både i offentlig och privat sektor.

Förvärvat: December 2019
Bransch: Solenergi
Grundades: 2017
Soltechs ägarandelar: 100%

Soldags i Sverige AB är en av pionjärerna inom högkvalitativa, estetiska och skräddarsydda solenergilösningar för den svenska privatmarknaden. Bolaget är en av Sveriges ledande aktörer inom helserviceerbjudanden mot konsumenter.

Förvärvat: Mars 2019
Bransch: Solenergi
Grundades: 1988
Soltechs ägarandelar: 100%

Soltech Energy Solutions är Soltechkoncernens B2B-bolag som består av före detta Merasol, Swede Energy och Soltech Sales & Support. Bolaget utför storskaliga solcellsanläggningar för företag och industrier, samt solparker och finansiella lösningar PPA-avtal.

Förvärvat: Juni 2022
Bransch: Solenergi
Grundades: 2005
Soltechs ägarandelar: 65 %

Sud Renovables har säte i Barcelona och har ca 95 medarbetare. Bolaget fokuserar på utveckling och installation av solenergi- och lagringslösningar för fastighetsägare och företag. Främst genom storskaliga lösningar som solparker, takplacerade solcellsanläggningar och solfasader för kommersiella fastigheter samt logistik- och industrifastigheter men också tekniska energilösningar och solenergiprodukter för privatpersoner.

 

Förvärvat: December 2021
Bransch: Tak & solenergi
Grundades: 2004
Soltechs ägarandelar: 70%

Takab (Tak och bygg i Falun AB) finns i Falun men har hela Mellansverige som marknad. Bolagets kunder uppskattar den långa erfarenhet av alla typer av takarbeten med kompetent personal som är utbildade och certifierade för alla de arbeten som utförs.

Förvärvat: September 2022
Bransch: Tak & solenergi
Grundades: 1992
Soltechs ägarandelar: 100 %

Takab  är ett familjeföretag som grundades 1992 och är etablerade i Jönköping och Skövde men arbetar i hela Sverige. Företaget är specialiserade på stora, låglutande platta tak på större kommersiella fastigheter såsom logistikfastigheter, padelhallar och industribyggnader.

Förvärvat: Maj 2021
Bransch: Tak och solenergi
Grundades: 2014
Soltechs ägarandelar: 100%

Sedan starten har Takbyrån växt och är nu en handfull projektledare och 30-talet takmontörer som tillsammans har lång erfarenhet i branschen. Takbyrån erbjuder helhetslösningar av högsta kvalitet när det gäller låglutande tak.

Förvärvat: Februari 2020
Bransch: Tak och solenergi
Grundades: 1990
Soltechs ägarandelar: 70%

Takorama är ett av Västsveriges ledande företag inom takbranschen med över 30 års erfarenhet av tak och olika lösningar för dessa. Bolaget har bred kunskap inom tak och nu även solenergi, vilket skapar trygghet för kunderna.

Förvärvat: September 2020
Bransch: Tak och solenergi
Grundades: 1982
Soltechs ägarandelar: 100%

Takrekond är ett av Sveriges ledande företag inom takbranschen sedan över 30 år. Verksamheten bedrivs i två olika bolag belägna i Växjö och i Kalmar. Bolaget kan nu leverera både tak-och solenergianläggningar i regionerna.

Förvärvat: Juli 2022
Bransch: Elteknik, automation, elinstallation & solenergi
Grundades: 1982
Soltechs ägarandelar: 100 %
TG:s El är verksamma i Finspång och Norrköping och utför främst el- och solcellsinstallationer. Bland kunderna återfinns stora privata och kommunala fastighetsägare men även privatpersoner, lantbruk och bostadsrättsföreningar.

Förvärvat: Augusti 2021
Bransch: Tak och solenergi
Grundades: 1946
Soltechs ägarandelar: 90,1%

Wettergrens Tak är en välrenommerad takentreprenör med en gedigen erfarenhet inom branschen. Bolaget har varit verksamma i 70 år och har sitt säte i Nyköping. Nu är ambitionen att etablera positionen som ett av Mellansveriges ledande takföretag  även när det gäller solcellsinstallationer.