Soltech Sales & Support

I januari 2019 blev Nyedal Solenergi en del av Soltechkoncernen då 51 procent förvärvades. I september 2019 förvärvades resterande 49 procent och bolaget tog namnet Soltech Sales & Support. Bolagets huvudsyfte är att ansvara för utveckling och försäljning av våra egenutvecklade produkter — ShingEl, RooF och Facade mot systerbolag, återförsäljare och grossister. Soltech Sales & Support arbetar även med traditionella utanpåliggande kiselsolceller när det passar kunderna bättre.

Redan på 1980-talet utforskade Nyedal Solenergi byggnadsmaterial med integrerade solceller. Deras lösningar, utvecklade för alltifrån villor och lägenhet till sjukhus och industrier, har hjälpt landets solenergimarknad att blomstra.

Soltech Sales & Support

NP-gruppen

NP-gruppen grundades 1966 av Per-Ove Pettersson. Familjeföretaget utbildar idag tredje generationens plåtslagare. NP-Gruppen är specialister på tak, de har som plåtslageri klättrat runt och jobbat på Stockholms alla typer av hustak i ett halvt sekel. Under dessa drygt 50 år har de satt heder i att alltid leverera kvalitet och stå för det de lovar – oavsett hur stort eller litet jobbet är. Kunderna består av professionella beställare och bolaget innehar många ramavtal och återkommande kunder. Genom Soltechs förvärv av 60 procent i januari 2019 går nu bolaget in i nästa skede i sin utveckling, nämligen att utnyttja sin breda kompetens inom tak för att även bli en trygg leverantör av solenergilösningar.

NP-Gruppen

Soltech Energy Solutions

Sedan 1 oktober 2021 tillhör verksamheterna Swede Energy, Soltech Sales & Support och Merasol bolaget Soltech Energy Solutions. Bolagets ambition är att bli en drivande part i den gröna omställningen och ledande inom solenergibranschen i Sverige. Soltech Energy Solutions är ett rikstäckande solenergibolag och en trygg partner med över 30 års erfarenhet i branschen som vet hur man skapar hållbara, lönsamma och högkvalitativa energilösningar. Allt för att skapa smarta fastigheter för morgondagens samhälle.

Soltech Energy Solutions

Soldags i Sverige AB

Soldags i Sverige AB är en av pionjärerna inom högkvalitativa, estetiska och skräddarsydda solenergilösningar för den svenska privatmarknaden. Med över 200 framgångsrika installationer bakom sig är Soldags på väg att bli en av Sveriges ledande aktörer inom helserviceerbjudanden mot konsument, något som understryks av bolagets explosiva tillväxt i omsättning, resultat och antal anställda under det senaste året. Den 2 januari 2020 tillträdde Soltech som ägare av 100 procent av aktierna.

Soldags

Takorama AB

Takorama är ett av Västsveriges ledande företag inom takbranschen med över 30 års erfarenhet av tak och olika lösningar för dessa. De har tack vare vår långa erfarenhet skaffat sig stor kunskap och kan erbjuda tätskikt med mycket lång livslängd vilket ger dig som kund en trygghet mot läckande tak i många år.

De har i sitt samarbete med ledande tillverkare av tätskiktsprodukter genom åren lagt många tusentals kvm tak som idag är ett levande bevis för detta. Kvalitet skapas på taken av duktiga takmontörer, många har varit med från början och har ett stort yrkeskunnande.
Den 25 februari 2020 tillträdde Soltech som ägare av 70 procent av aktierna.

Takorama

Fasadsystem i Stenkullen AB

Fasadsystem AB har konstruktörer, produktionspersonal och montörer som besitter hög teknisk kunskap och har många års erfarenhet i branschen. Dessutom har vi tillgång till Wicona och Stålprofils hela kompetens på området.
Vi har ett brett register där vi kan erbjuda allt från hjälp vid projektering till färdigt montage. I små som stora projekt tar vi ansvar för resultatet.
Marknaden förändras, produkter och teknik utvecklas i snabb takt. Det är av största vikt att vi hänger med i denna utveckling och är lyhörda för kundens önskemål och branschens krav. Med andra ord – vi satsar på långvariga och goda kundrelationer.
Den 4 maj 2020 tillträdde Soltech som ägare av 70 procent av aktierna.

Fasadsystem

Miljö & Energi Ansvar Sverige AB

Measol är experter på klimatsmarta solenergiprodukter som bidrar till en bättre miljö och lägre energikostnader.
Measol (Miljö & Energi Ansvar Sverige AB) levererar miljövänliga och funktionella solenergiprodukter med mycket hög kvalitet.
Kärnverksamheten är montage av solceller där vi arbetar med flera olika solcellsföretag som säljer lösningarna och produkterna som monteras. Measol kan också ge råd och installera batteri, laddbox och IMD-lösningar.
All personal som används under installationer är egna anställda och tar hand om allt från start till mål. Measol grundades 2011 och fokuserar på att vara experter på hantverket av solcellsinstallationer. Under 2019 installerades runt 180 anläggningar, av olika storlekar för privatkunder, företag och bostadsrättsföreningar.
Den 1 september 2020 tillträdde Soltech som ägare av 60 procent av aktierna.

Measol

Takrekond AB

Takrekond är ett av Sveriges ledande företag inom takbranschen sedan över 30 år. Takrekond bedriver sin verksamhet i två olika bolag belägna i Växjö och i Kalmar. Genom bolagens långa erfarenhet har de fått mycket stor kunskap om tak och kan erbjuda lösningar till alla sorters takproblem. Takrekond märker en ständigt ökande efterfrågan från deras kunder att kunna leverera både tak-och solenergianläggningar och har därför efter mer än 30 års ren takverksamhet valt att ingå i Soltech Energy koncernen och därigenom bredda bolagens erbjudande med solceller. För alla anställda känns detta steg verkligen spännande och inspirerande. Den 1 oktober 2020 tillträdde Soltech som ägare av 80 procent av aktierna i Takrekond i Småland AB och av 100 procent av aktierna i Takrekond i Kalmar AB.

Takrekond

Din Takläggare i Värmland AB

Din takläggare är i huvudsak verksamma i Värmland och Dalsland men gör installationer och tar uppdrag där kunderna behöver i hela Sverige. Sedan 1989 har man installerat kvalitetstak med marknadsledande tätskikt. Med en gedigen och lojal kundbas har kompetensen utvecklats och  personalstyrkan består av 19 erfarna takmontörer med ett stort yrkeskunnande.
Sedan den 1 oktober 2020 ingår Din takläggare i Soltechkoncernen med Soltech som ägare av 60 procent av aktierna.

Din Takläggare

Annelunds Tak AB

Annelunds Tak AB grundades 2014 och ägs av Jonny Flodin och har tolv anställda takläggare. Företaget har sitt säte i Ljung i Herrljunga kommun.

Annelunds har en lång samlad yrkeserfarenhet och bred kompetens och våra montörer innehar kompetensbevis för tätskiktsmontörer. En ständigt ökad efterfrågan på förnyelsebara lösningar har gjort att Annelund nu tagit steget att gå in i Soltechkoncernen. Sedan 4 januari 2021 tillträdde Soltech som ägare av 76 procent av aktierna i Annelunds Tak AB.

Annelunds Tak

Ljungs Sedum Entreprenad AB

Upptäck alla gröna fördelar och miljövinster med vårt sedumtak! Vi på Ljungs Sedum monterar sedummattor på tak och mark som är odlade i Småland av Veg Tech. Våra installatörer är utbildade takläggare och har stor förståelse för hur viktigt tätskiktet är. Vi kan självklart även erbjuda godkända tätskikt i samband med utläggning av sedum på tak. Efter ett flertal uppskattade arbeten med marksedum kan vi även erbjuda mycket hög kompetens inom detta område. En ständigt ökad efterfrågan på förnyelsebara lösningar har gjort att Ljungs Sedum nu tagit steget att gå in i Soltechkoncernen. Sedan 4 januari 2021 tillträdde Soltech som ägare av 52 procent av aktierna i Ljungs Sedum Entreprenad AB.

Ljungs Sedum

Provektor Sweden AB

Redan 1949 startade Provektor som en klassisk elfirma och idag erbjuder man helhetslösningar inom elteknik, automation och elinstallation. All nyckelkompetens finns inom bolaget och dess främsta kunder är bygg- och fastighetsbranscherna, men Provektor riktar sig även till privatpersoner. Provektors huvudkontor är i Skara och bolaget har även elva servicekontor i Skaraborg. Med Soltech som ägare kommer Provektor att satsa mer på solenergi samt ladd- och lagringsinfrastruktur. Sedan 8 mars tillträdde Soltech som ägare till 100 procent av aktierna i  Provektor Sweden AB.

Provektor

Rams El

Rams El är en etablerad aktör i Göteborgsområdet och grundades 1993. Bolaget har en framgångsrik historia med specialisering på bland annat elteknik, tele- och nätverksinstallationer samt servicearbeten. Rams Els kunder återfinns både i offentlig och privat sektor där projekten ofta utgörs av sjukhus, industrier, kulturfastigheter, skolor och kommersiella fastigheter. Nu adderar bolaget solenergi till sina kompetenser när man ansluter sig till Soltech-koncernen som partner inom elektrifiering, solenergi och ladd- och lagringsinfrastruktur. Rams el utvecklas genom förvärvet från ett traditionellt elteknikbolag till att nu även bli ett solteknikbolag. Rams El har idag 30 anställda. Den 20 april meddelades att Rams El ingår i Soltech-koncernen från den 3 maj. Soltech har förvärvat 100 % av aktierna i bolaget.

Rams El

Takbyrån

Sedan starten 2014 har Takbyrån växt och är nu en handfull projektledare och 30-talet takmontörer som tillsammans har lång erfarenhet. Takbyrån erbjuder helhetslösningar av högsta kvalitet när det gäller låglutande tak och arbetar med såväl nyproduktion och ROT/renovering som service och underhåll. Vi finns med våra uppdragsgivare från idé till slutfört projekt och alltid med produkter och konstruktioner för trygga och säkra tak, terrasser och gårdsbjälklag.

Våra kunder är bygg- och fastighetsföretag, kommuner och landsting, bostadsrättsföreningar, industrier och privatpersoner. Vi har egna montörer med lång yrkeserfarenhet och som alla kontinuerligt vidareutbildas samt en komplett serviceavdelning som tar hand om löpande underhåll och reparationer. Från 1 juni 2021 äger Soltech Energy 100 % av aktierna i Takbyrån i Alingsås AB. Vi är övertygade om att morgondagens takföretag behöver besitta solenergikompetens för att kunna konkurrera, vilket gör att denna positionsförflyttning är i helt rätt riktning oss. Det här kommer att gynna företaget, våra fantastiska medarbetare men framförallt våra kunder.

Takbyrån

Wettergrens Tak

Wettergrens Tak & Plåslageri AB är en välrenommerad takentreprenör med en gedigen erfarenhet inom branschen. Bolaget har varit verksamma i 70 år och har sitt säte i Nyköping.

Wettergrens en helhetsleverantör och levererar olika lösningar inom tak och hjälper privatpersoner, regioner, kommuner, industrier, byggföretag och övriga övriga näringslivet. Södermanland, Södertälje och Stockholm är företagets huvudområden. Den 30 augusti 2021 förvärvade Soltech Energy 90,1 % av aktierna i bolaget. Nu är ambitionen att takentreprenören ska etablera sin position som ett av Mellansveriges ledande takföretag när det gäller solcellsinstallationer.

Wettergrens Tak

Neabgruppen

Neabgruppen etablerades 2014 och har idag ca 110 anställda i sex städer, Linköping , Norrköping, Nyköping, Stockholm och region Skåne. Gruppen fokuserar på el-entreprenad och har sedan början med Norrköpings Elektriska, grundat 1987, fokuserat på just stora entreprenadprojekt på skolor, lager, sjukhus, flerbostadshus och industrin. El är en avgörande beståndsdel i byggentreprenader och att kunna leverera säkra lösningar på ett kostnadseffektivt sätt är av största vikt. Neabgruppen sköter elen från A till Ö inklusive ritningar, system och ramavtal. Bolagets omsättning är ca 140 miljoner kronor. Den 30 september 2021 tillträdde Soltech som ägare av 100 procent av aktierna.

Neabgruppen