2 februari 2016

20 000 gymnasieelever möter SolTech

KTH har valt SolTech för omslaget av utbildningskatalogen för 2016/2017.

KTH:s utbildningskatalog, som når tusentals studenter, ska inspirera att söka till högskolan. För årets utbildningskatalog har KTH valt en bild på de glaspannor som är en del av SolTechs solenergilösning.omslag2

KTH väljer med omsorg vilka projekt, personer och referenser som lyfts fram i utbildningskatalogen. Den ska förmedla vad skolan står för och presentera både bredare utbildningar och specialiserade forskningsprojekt.

SolTech Energy utvecklar och säljer en solenergilösning som baserar sig på flerårig forskning vid KTH. Systemet finns i dag installerat i åtta länder och sprids nu vidare till övriga världen. Detta är ett utmärkt exempel på vad ett forskningsprojekt på KTH kan leda till. SolTech är i dag ett framgångsrikt bolag med cirka 5 600 aktieägare och noterat på First North vid Nasdaq Stockholm.

Utbildningskatalogen som har en upplaga på 40 000 skickas hem till gymnasielever som går sista året på gymnasiets naturvetenskapliga och tekniska program. Den skickas också till gymnasieskolor, komvuxskolor och arbetsförmedlingar.