14 februari 2022

Två Soltechbolag i solenergi- och taksamarbete med Castellum – ordervärde om 10 MSEK

Två av Soltech Energys dotterbolag, Soltech Energy Solutions och Takorama ska hjälpa fastighetsbolaget Castellum med solenergi och takläggning. Det är åtta fastigheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping som får takplacerade solenergilösningar. Två av fastigheterna ska även få taken omlagda. Installationerna och takomläggningen ska genomföras under första halvåret 2022.

Soltech har en offensiv tillväxtstrategi med förvärv inom sol-, tak-, fasad- och elteknikbranscherna. Förvärvade bolag skapar tillsammans synergieffekter och bygger en stark koncern med gränsöverskridande kompetens. Något som visar sig när två av Soltechkoncernens bolag nu gemensamt ska hjälpa fastighetsbolaget Castellum med ytterligare hållbara solenergi- och takläggningslösningar.

Det är solenergibolaget Soltech Energy Solutions som ska uppföra solenergianläggningar på åtta av fastighetsbolagets fastigheter. Två av fastigheterna ska inför solenergiinstallationerna även få sina tak omlagda av Takorama.

– Vi har sedan tidigare ett gott samarbete med Castellum och det känns därför väldigt roligt att vi har kickat igång solenergiåret 2022 ordentligt tillsammans. Soltech har ambitionen att vara en samhällsbyggare som driver en hållbar omställning och det är därför en fröjd att samarbeta med ett fastighetsbolag som storsatsar för att vara världsledande på just det området, säger Markus Duseus, Regionansvarig på Soltech Energy Solutions.

Mer än halvvägs till målet
Castellum har sedan 2020 ett mål om att bygga 100 större solcellsanläggningar inom fem år. Redan i höstas var bolaget halvvägs och anläggning nummer 50 blev solcellsanläggningen på City Gross matbutik i Jönköping som även den uppfördes av Soltech. Nu har fastighetsbolaget mer sol i sikte.

– Storskalig solenergi är framtiden. Det känns därför också mycket roligt att vi avtalat med Soltech om åtta nya solenergianläggningar på våra fastigheter i flera städer. Vi ser detta som ett av många viktiga steg för att fortsatt vara ett fastighetsbolag som verkligen gör skillnad och tar ansvar i vår tids viktigaste fråga, säger Max Börling, projektledare för Castellums solcellssatsning.