5 april 2022

Stort hotellprojekt: Soltechs dotterbolag Neabgruppen vinner upphandling med värde om ca 20 MSEK

Ett av Soltechs bolag inom elteknikbranschen, Neabgruppen, har vunnit en upphandling gällande elinstallationer i det som ska bli ett nytt Clarion-hotell i Södertälje. Uppdraget ska utföras åt byggföretaget ED Bygg i Sverige AB. Byggstart sker under 2022 och solceller finns som option i uppdraget.

Neabgruppen med verksamhet i bland annat södra Sverige, Stockholm, Linköping och Norrköping har efter ett anbudsförfarande ingått avtal med ett av Mellansveriges ledande byggföretag, ED Bygg i Sverige AB. Uppdraget gäller elinstallationer i det som blir Clarion Hotels nya hotell i Södertälje med eventuellt tillkommande solceller för att på sikt bygga vidare på en grön utveckling. Hotellet kommer att bestå av 200 rum och får även en träningsanläggning och skybar.

Byggstart för elinstallationerna är under 2022 och projektet väntas färdigställas 2024 av Neabgruppen som är totalunderentreprenör för elinstallationen och eventuella solceller. Pelle Norberg, koncernchef på Neabgruppen, kommenterar uppdraget och det allt tätare samarbetet med ED Bygg.

– Det känns mycket roligt att vi får förtroendet att genomföra det här uppdraget. Vi har sedan tidigare ett mycket gott samarbete med ED Bygg som nu fördjupas ytterligare och där diskussioner om solenergi också stärker båda bolagens hållbarhetsfokus. Neabgruppen är redo att starta upp arbetet och det här stärker vår närvaro i Mälardalen rejält, säger Pelle Norberg, vd på Neabgruppen.