11 december 2023

Spanska Soltechbolaget Sud Renovables expanderar verksamheten – öppnar ny filial på Baleariska öarna

Soltechs spanska dotterbolag Sud Renovables med säte norr om Barcelona har nu expanderat till den spanska ögruppen Balearerna genom en nyöppnad filial. Den nya representationen har nu öppnat upp fysiskt i Palma på Mallorca och blir startskottet för Suds expansion till ögruppen som utöver Mallorca bland annat består av Menorca, Ibiza och Formentera. Detta innebär att bolaget nu erbjuder solcellsinstallationer till privatpersoner och företag på de större Baleariska öarna.

Solenergibolaget Sud Renovables blev en del av Soltechkoncernen under 2022. Bolaget med cirka 150 anställda är verksamt inom solenergi- och lagringslösningar. Projekten utgörs ofta av storskaliga solcellsfasader, takplacerade solcellsanläggningar, flytande installationer men även solenergi- och energilagringslösningar för privatpersoner och företag. Bolaget breddar nu verksamheten geografiskt som ett resultat av en hög efterfrågan på deras innovativa och lönsamma installationer.

Nu har Sud Renovables därför öppnat upp sin verksamhet i Palma på Mallorca, men kommer även att erbjuda solcellsinstallationer till privatpersoner och företag på de andra större öarna i Balearerna. Vd Alfred Puig berättar om expansionen.
 
– Vi är glada att strategiskt stärka vår närvaro på de Baleariska öarna. Med fantastisk solinstrålning och hög hållbarhetsmedvetenhet, inte minst bland öarnas nordiska invånare och företag, är det en plats där solenergin är på stark frammarsch. Det känns därför mycket bra att Sud Renovables och Soltech nu återfinns i området under ledning av Josep Maria Rigo, säger Alfred Puig, vd och medgrundare på Sud Renovables.
 
– Jag vill varmt gratulera till öppnandet av den nya filialen. Sud Renovables är ett mycket välskött och lönsamt bolag som ligger i framkant av förnyelsebara lösningar och som nu breddar verksamheten geografiskt. Något vi ser kommer att skapa stort värde. Både för koncernen men framförallt för den fortsatta klimatomställningen i Spanien, säger Stefan Ölander, vd för Soltech Energy.