29 juni 2023

Soltechs nederländska dotterbolag 365zon vinner solenergiaffär med ordervärde på 71 miljoner kronor

365zon har återigen vunnit en solenergiauktion för Nederländernas största förening för husägare, Vereniging Eigen Huis. Uppdraget innebär att 365zon kommer att installera solpaneler på cirka 1 000 hus under Q3-Q4 2023. Ordervärdet för affären uppgår till cirka 71 miljoner kronor.

Det nederländska solenergiföretaget 365zon var Soltechs första internationella förvärv när de förvärvades i april 2022. Företaget, med cirka 60 anställda, har återigen vunnit en solenergiorder för villaägarföreningen Vereniging Eigen Huis.

Föreningen anordnar solenergiauktioner för att erbjuda sina medlemmar möjligheter att få marknadsledande solenergirådgivning och installationstjänster. Den vunna auktionen innebär att 365zon får förtroendet att installera solpaneler på cirka 1 000 hus under kvartal tre och fyra i år.

– Jag är glad att kunna konstatera att vi återigen fick detta förtroende i tider av hårdnande konkurrens. Denna affär speglar våra anställdas engagemang samt vår vilja att bidra till den gröna omställningen, säger Lars Buuts, vd för 365zon.

– 365zon bevisar återigen att de är ett av de ledande företagen på den nederländska solenergimarknaden. Jag beundrar verkligen Lars, Levi, Arjan och deras teams starka ambition att skapa högkvalitativa solcellslösningar som överträffar kundernas förväntningar, säger Stefan Ölander, vd för Soltech Energy.