17 februari 2023

Soltechs nederländska dotterbolag 365zon vinner ny affär med ordervärde på 67 MSEK

Nu har Soltechs nederländska dotterbolag 365zon vunnit ännu en solenergiauktion för Nederländernas största organisation för husägare. Det vunna uppdraget innebär att 365zon ska installera solpaneler på cirka 1 000 villor under Q2-Q3. Ordervärdet för affären uppgår till cirka 67 MSEK.

Det nederländska solenergibolaget 365zon var Soltechs första internationella förvärv när de förvärvades i april 2022. De är en av nederländernas största solenergiaktörer och är inriktade på solcellslösningar och laddlösningar för privatpersoner, bostadsrättsföreningar och medlems- och konsumentorganisationer för villaägare och bostadsrättsägare.

Nu har bolaget återigen vunnit en solenergiauktion av Nederländernas största villaägarförening. Organisationen anordnar solenergiauktioner för att erbjuda sina medlemmar möjligheter att få högkvalitativa solenergiinstallationer.

Installatörerna som valdes för uppraget bedömdes på bland annat på tidigare kundnöjdhet, leveranssäkerhet och kvalitet. Det innebär att bolaget nu ska installera solpaneler på cirka 1 000 villor under kvartal två och tre i år.

– Det känns väldigt bra att återigen få förtroendet vilket är ett bevis på att vi tidigare levererat i linje med organisationens höga krav. Nu ser vi fram emot att hjälpa deras medlemmar att dra nytta av solens strålar, minska sina energikostnader och bidra till den gröna omställningen, säger Lars Buuts, vd på 365zon.

– 365zon bevisar återigen att de är ett bolag med stort fokus på kvalitet och har ett gott anseende på sin marknad. Att få förnyat förtroende är ett bra betyg och jag vill gratulera Lars, Levi och Arjan med team till den nya affären, säger Stefan Ölander, vd på Soltech Energy.