1 september 2021

Soltechs dotterbolag har tecknat avtal på 27 000 kvm tak åt Skanska i Göteborg – förbereder även för solceller

Nu har Soltech Energys dotterbolag, Takbyrån, tecknat avtal på en takentreprenad om hela 27 000 kvm för Skanska på nya Spårvagnsdepån i Göteborg. Taket förbereds även för att kunna bära en solcellsanläggning.

Takbyrån har en lång historia av takentreprenader med isolering och tätskikt. Sedan bolaget i juni 2021 anslöt till solenergikoncernen Soltech har man även adderat solenergi till sitt produktutbud. Takentreprenaden på Spårvagnsdepån kommer att mäta 27 000 kvm, och Takbyrån förbereder även taket för en eventuell solcellsanläggning.

– Det här projektet är en fjäder i hatten för Takbyrån. En stor takentreprenad för en etablerad aktör som Skanska är något som givetvis slår högt. Då vi sen några månader tillbaka är en del av Soltech så har vi haft en dialog med Skanska om vilken typ av tätskikt som lämpar sig bäst på tak med solcellsanläggning. Om byggherren senare vill installera solenergi på taket så är vi numera mer än redo att bistå även med det jobbet, säger Tobias Udén, vd på Takbyrån i Alingsås.