25 januari 2022

Soltechs dotterbolag ESSA Glas & Aluminium i fasadprojekt med ordervärde om 92 MSEK

En ny vårdbyggnad inom Danderyds sjukhusområde ska få glasfasader av ett Soltechbolag. Det är Soltechs dotterbolag ESSA Glas & Aluminium AB som efter vunnen upphandling ska utföra fasadentreprenaden med byggstart under sommaren 2022. Uppdraget utförs åt Region Stockholm, genom Locum AB, och har ett ordervärde om 92 MSEK.

Nu ska Soltechkoncernens senaste förvärv inom fasadbranschen, ESSA Glas & Aluminium, bistå Region Stockholms fastighetsbolag Locum med en fasadentreprenad. Projektet innebär att en ny vårdbyggnad på cirka 34 000 kvm ska få glasfasader uppförda av ESSA.

– Vi är både stolta och mycket glada över det fina förtroendet från Locum och Region Stockholm. Det här uppdraget är en fjäder i hatten för oss och roligt för hela bolaget. Vi är mer än redo att kavla upp ärmarna och sätta i gång, säger Ola Karlsson, vd på ESSA Glas & Aluminium.

Om Locum AB
Locum förvaltar, bygger och utvecklar två miljoner kvadratmeter vårdfastigheter åt sin ägare Region Stockholm. Genom engagemang, innovation och samverkan erbjuder de sjukvården och invånarna i Stockholms län attraktiva och hållbara vårdmiljöer.

Illustration: Carlstedt arkitekter/CF Møller