22 september 2022

Soltechbolaget Wettergrens Tak i solenergi- och takprojekt för Riksbyggen i Örnsköldsvik

Nu har Soltechbolaget Wettergrens Tak färdigställt ett solenergi- och takprojekt åt Riksbyggen i Örnsköldsvik. Sammanlagt är det åtta huskroppar som har fått nya plåttak och 1 200 kvm solceller installerade. Bolagets vd Frank Fredriksson berättar mer om projektet och att Nyköpingsbolaget stärker sin närvaro i regionen.

Wettergrens Tak har varit verksamma i branschen i över 70 år och har varit en del av Soltechkoncernen sedan augusti 2021. Bolaget är en helhetsleverantör som behärskar allt inom tak och arbetar med privatpersoner, regioner, kommuner, industrier, byggföretag och övriga näringslivet. Med säte i Nyköping har Södermanland, Södertälje och Stockholm tidigare varit bolagets huvudområden, men nu stärker bolaget även sin närvaro i regionen.

Projektet som nu är färdigställt består av takomläggning på åtta huskroppar som fått nya plåttak och även takplacerade solceller installerade. Den totala takomläggningen uppgick till cirka 3 300 kvm och solcellerna täcker en yta om cirka 1 100 kvm och uppdraget har utförts åt Riksbyggen. Vd Frank Fredriksson berättar om vikten av att kunna erbjuda tjänster i större delar av landet.

– Det känns fantastiskt att vi nu är färdiga med det här prestigeprojektet och jag vill tacka Riksbyggen för förtroendet. Vi har tidigare utfört projekt åt dem i Östersund och nu även i Örnsköldsvik vilket är ett bevis på att vi har god kapacitet att utföra tak- och solenergiprojekt även i nordligare län. För oss är det en styrka att inte vara bundna till ett geografiskt område, speciellt när antalet förfrågningar uppifrån landet ökar, säger Frank Fredriksson, vd på Wettergrens Tak.