1 juni 2023

Soltechbolaget Takrekond får förnyat solenergiförtroende av Nyfosa

Takrekond i Växjö & Kalmar är ett av Soltechkoncernens takbolag som transformerats till soltakbolag. En transformation som hittills varit lyckad då bolaget numer erbjuder både tak- och solenergitjänster till företag och privatpersoner. Takrekond har nu fått förnyat förtroende från fastighetsbolaget Nyfosa som ska få en solcellsanläggning installerad på en av sina industrifastigheter i Växjö. Vd Nisse Jansson berättar om vilken betydelse det har när tidigare tak-kunder hör av sig och vill ha hjälp med solenergi.

Soltechkoncernens strategi att förvärva och sedan utveckla och transformera de förvärvade bolagen är lyckosam. Genom att solenergikompetens adderas till de förvärvade bolagen inom tak-, fasad- och elteknikbranscherna skapas både konkurrensfördelar men även ett breddat erbjudande som uppskattas av bolagens befintliga kunder.

Det visar sig inte minst när takbolaget Takrekond i Växjö & Kalmar fått förtroendet att hjälpa fastighetsbolaget Nyfosa med både takentreprenad och solenergilösningar under det senaste året. Ett förtroende som nu även resulterat i ytterligare en order om en solcellsanläggning på en industrifastighet i Växjö, på vilken man tidigare också lagt om taket i flera omgångar.

– Vi är mycket glada över att ha fått förnyat förtroende av Nyfosa som vi har haft ett gott samarbete med under en längre tid. Att det nu dessutom gäller ett solenergiuppdrag ser jag som ett kvitto på att vi har träffat rätt med vår solenergisatsning och sakta men säkert framtidssäkrar vår affär och skapar hållbara lösningar, säger Nisse Jansson, vd på Takrekond.

Halva omsättningen från solenergi
Sedan Takrekond förvärvades av Soltech Energy har omsättningen tripplats och ungefär hälften av omsättningen består idag av solenergitjänster. Nisse Jansson är övertygad om att takbolag som vill få ett fortsatt förtroende hos tidigare kunder och också vara attraktiva för nya kunder måste titta på att utveckla verksamheten till att kunna erbjuda en kombination av takentreprenads- och solenergitjänster.

– Implementeringen av solenergikunskap har minst sagt gett goda resultat, även om det såklart finns utmaningar när ett klassiskt takföretag utvecklas till att också bli ett solenergibolag. Men sol-transformationen går kraftigt framåt för Takrekond och det är extra roligt när tidigare tak-kunder till våra bolag nu även hör av sig för att få hjälp med solcellsinstallationer, säger Stefan Ölander, vd på Soltech Energy.