16 juni 2022

Soltechbolaget Takorama utför takläggning och solcellsinstallation åt Svenska Mässan Gothia Towers

Takorama är ett av Soltechs takbolag som genom koncernens transformationsstrategi också erbjuder solenergilösningar i kombination med kärnverksamheten takläggning. Nu har bolaget fått i uppdrag att installera en 1 400 kvm stor solcellsanläggning och ca 7 000 kvm takomläggning på ett av Svenska Mässan Gothia Towers tak i Göteborg.

Med över 30 års erfarenhet av olika taklösningar har det Ljungskile-baserade takbolaget Takorama en gedigen branscherfarenhet. När bolaget i början av 2020 förvärvades av Soltechkoncernen startade resan för att addera solenergi till det befintliga produkt- och tjänsteutbudet. Något som efterfrågades av många av kunder. Bolaget har sedan transformationen till ett soltakbolag, utfört ett antal solenergiinstallationer och har även ett team som är specialiserade på solenergi.

Nu ska Takorama hjälpa Svenska Mässan Gothia Towers med både takläggning och en solcellsinstallation. Sammanlagt kommer bolaget installera en ca 1 400 kvm stor solcellsanläggning och takläggning på ca 7 000 kvm på ett av mässans tak. Vd Michael Norrby ser mycket positivt på projektet.

– Det här är ett prestigeprojekt för oss och det känns mycket värdefullt att vi kan erbjuda både takomläggning och solceller. Att det dessutom är en kund som vi tidigare samarbetat med ser vi som ett kvitto på en god relation och vi är stolta över att återigen få förtroendet från Svenska Mässan Gothia Towers, säger Michael Norrby, vd på Takorama.