18 december 2023

Soltechbolaget Takorama Elteknik i nya sol-, batteri- och takläggningsaffärer för Catena

Takorama Elteknik har fått tre nya hybriduppdrag för Catena. Arbetet omfattar takomläggning, solenergiinstallationer, energilagring och tillhörande elteknikarbete och innebär att bolaget fördjupar sitt samarbete med logistikfastighetsföretaget. Samtliga uppdrag startar 2024 och ska utföras på logistikfastigheter i Hisings Backa i Göteborg. Totalt ordervärde för projekten uppgår till ca 36 MSEK.

De nya uppdragen ska utföras på Catenas fastigheter där Netonnet, PostNord och Survitec idag bedriver verksamhet. Samtliga fastigheter kommer att få energilager på 0,5 MW. Survitec och PostNord kommer även att få takplacerade solcellsanläggningar installerade.

– Vi är mycket glada för det utökade förtroendet vi får av Catena. Under november kom vi överens om en helhetslösning innehållande solenergi, energilager och takentreprenad på en av deras logistikfastigheter i Borås. Nu ser vi fram emot att få hjälpa dem i utvecklingen av ytterligare tre fastigheter i Göteborg som dessutom ligger precis intill varandra, säger Pierre Sahlin, Avdelningschef solenergi på Takorama Elteknik.

– Nu avtalar vi ytterligare solenergi-, tak-, och energilagerprojekt med Takorama Elteknik. Som fastighetsägare är det vår uppgift att erbjuda långsiktigt hållbara logistikfastigheter och det här avtalet är ett viktigt led i det arbetet, säger Jonas Arvidsson, Regionchef på Catena.