1 september 2023

Soltechbolaget Fasadsystem vinner sol- och fasadorders med ordervärde om 34 MSEK

Fasadsystem är ett av Soltechkoncernens bolag verksamma inom fasad-, glas- och aluminiumentreprenad, samt solcellsfasader och takplacerade solenergiinstallationer. Bolaget har nu tecknat flera affärer med bland annat Skanska och NCC. Uppdragen innehåller alltifrån integrerade solcellsfasader, fasadrenovering till en storskalig takplacerad solcellsinstallation. Projektstarter beräknas till Q3-Q4 2023 samt Q1 2024. Det totala ordervärdet för uppdragen uppgår till ca 34 MSEK.

Fasadsystem i Stenkullen har varit en del av Soltechkoncernen sedan 2020. De erbjuder olika typer av solcellsfasader och takplacerade solenergilösningar, utöver kärnkompetensen inom fasadentreprenad samt glas- och aluminiumarbete.

Nu har bolaget vunnit flera nya projekt. Fasadsystem ska bland annat hjälpa byggkoncernen Skanska få hjälp med en renovering av en stor befintlig glasfasad i Göteborg. Högskolan Dalarna ska få en svart, skimrande solcellsfasad på ca 600 kvm och Remondis i Hovmantorp får en stor takplacerad solcellsinstallation. Den takplacerade solcellsinstallationen kommer att täcka en yta om nära 1 000 kvm och ha en installerad effekt om 258 kW.

Fasadsystem har, i linje med Soltechs transformationsstrategi, adderat solenergitjänster till sina kärnkompetenser sedan de blev en del av koncernen. Något som nu återigen visar sig när de nya projekten spänner över traditionella fasadrenoveringar till installation av integrerade och tekniskt komplexa solcellsfasader. Bolagets vd Tommie Standerth är stolt över orderingången och över bolagets bredd.

– Jag är väldigt glad över förtroendet att få genomföra flera nya prestigeorders. Utöver att vi bland annat fördjupar samarbetet med aktörer som Skanska och NCC känns det tryggt att vi kan erbjuda en bred palett av konkurrenskraftiga tjänster. Det är Fasadsystems kompetenta medarbetare som gör det här möjligt och vi ser fram emot att starta igång de nya projekten, säger Tommie Standerth, vd på Fasadsystem.