8 april 2024

Soltechbolaget Fasadsystem lanserar mobila och hopfällbara solpanelsmoduler för byggbolag och modulfastighetsbranschen

Nu lanserar Fasadsystem mobila och hopfällbara solcellsmoduler för byggbranschen och modulfastighetsbranschen. Solpanelsmodulen är lämpad för byggbodar och andra flyttbara lokaler som temporära skollokaler, kontorslokaler och lägenhetsbyggnader. Fasadsystem med solenergiansvarige Daniel Christiansen i spetsen ser en stor efterfrågan på den här typen av lösning. Både från byggbolag men också från offentlig sektor som ofta använder sig av flyttbara modulbyggnader i sina verksamheter.

Fasadsystem i Stenkullen har varit en del av Soltechkoncernen sedan 2020. De erbjuder olika typer av solcellsfasader och takplacerade solenergilösningar, utöver kärnkompetensen inom fasadentreprenad samt glas- och aluminiumarbete. Nu breddar bolaget sitt produkterbjudande när de lanserar sin nya innovation som utgörs av mobila och hopfällbara solpanelsmoduler.

Det som särskiljer Fasadsystems nya solcellslösning från andra liknande produkter är att solcellsmodulen är hopfällbar. Något som skapar stora fördelar vid förvaring av solpanelsmodulerna och även vid transport till nästa byggarbetsplats eller modulbyggnad.

– Vi ser en stor efterfrågan från bolag inom modulfastighetsbranschen att kunna erbjuda ett solcellskoncept till sina kunder. Även byggbranschen vill minska sin klimatpåverkan och då är solenergilösningar på byggbodar ett smart alternativ. Jag är övertygad om att våra kunder kommer att uppskatta att produkten är hopfällbar, vilket är smidigt när det kommer till lagerhantering och transport av solcellsmodulerna, säger Daniel Christiansen, solenergiansvarig på Fasadsystem.

Ökade hållbarhetskrav från kommuner och företag
Utöver att Fasadsystems nya lösning erbjuds till byggbolag, vars byggarbetsplatser ofta utgör stora elförbrukare, så ökar även efterfrågan hos uthyrare av modulfastigheter. Anledningen till det är bland annat ökade hållbarhetskrav från modulbyggnadsuthyrarnas kunder som ofta återfinns i offentlig sektor. En sektor med allt högre hållbarhetsmål. Även privata bolag har skruvat upp sina hållbarhetsambitioner, varpå kraven på modul- och temporära byggnader också ökar.

– När vi pratar med aktörer inom modulfastighetsbranschen upplever vi två tydliga önskemål. Både viljan att hitta nya och hållbara erbjudanden för att minska sin egen och sina kunders miljöpåverkan, men också efterfrågan på smidiga och lätthanterliga produkter. Jag tycker att vår nya solcellsinnovation möter båda delarna och vi på Fasadsystem är stolta över att nu lansera en ny grön produkt på marknaden för byggbodar och temporära byggnader, avslutar Daniel Christiansen.

Så fungerar Fasadsystems mobila och hopfällbara solcellsmoduler:

  • Flexibel för olika modulbyggnadsstorlekar
  • Roterbar beroende på riktning
  • Ingen påverkan på takytskiktet
  • Hopfällbar för enkel transport 
  • Kostnadseffektiv vid lagerhantering och förvaring
  • Växelriktare, kablar och transportställ ingår
  • Tillverkade i Fasadsystems fabrik i Göteborg med möjlighet till minst 75 % återvunnet aluminium