18 augusti 2022

Soltechbolagen Takbyrån och Soltech Energy Solutions i tak- och solcellsprojekt med ordervärde om 13,6 MSEK

Soltechbolagen Soltech Energy Solutions och Takbyrån i Alingsås har nu ingått avtal med logistikfastighetsaktören Logistic Contractor i Borås. Fastigheten ska få ett nytt tak av Takbyrån och därefter tar Soltech Energy Solutions vid och installerar en takplacerad solcellsanläggning. Ordervärdet för projektet uppgår till 13,6 MSEK och byggstart sker under hösten 2022.

Solenergibolaget Soltech Energy Solutions hjälper stora markägare, fastighetsägare samt logistikaktörer med storskaliga solenergilösningar och finansieringslösningar för solceller. Tillsammans med systerbolaget Takbyrån ska de nu hjälpa Logistic Contractor i utvecklingen av en logistikfastighet i Borås där Hemtex sedan ska bedriva verksamhet.

– Vi är glada över att fått uppdraget att hjälpa Logistic Contractor med en stor takentreprenad. Det är en storsatsande logistikaktör och vi ser fram emot att sätta i gång. Det känns också extra roligt att vårt systerbolag Soltech Energy Solutions sedan installerar solceller på det nylagda taket och på så sätt kan vi tillsammans erbjuda en helhetslösning, säger Tobias Udén, vd på Takbyrån.

Fokus på hållbara logistikfastigheter
Logistic Contractor har sedan 2004 arbetat med att utveckla och bygga logistik- och industribyggnader i Norden. Bolaget ingår i Wästbygg Gruppen som 2017 fattade ett beslut om att hela verksamheten ska vara fossilfri 2030 inom områdena el, värme, transporter och avfall. Detta gör att Logistic Contractor fokuserar på miljöcertifierat byggande och gröna tillval, som till exempel solcellsanläggningar.

– I dessa tider är det högaktuellt med frågor om energi och miljö och solenergi är en av våra viktigaste hållbara energikällor. Därför är det värdefullt för oss med detta samarbete för att kunna tillhandahålla modern solcellsteknik till våra kunder. Det är en viktig del i vårt erbjudande för att fortsätta att vara ledande i att utveckla och bygga hållbara logistik- och industrianläggningar, säger Cristina Frigioi, projektchef på Logistic Contractor.