20 januari 2022

Soltech uppför solpark åt Falkenklev Logistik: ”Framtidens transporter drivs av solenergi”

Soltech Energy Solutions, ett dotterbolag till Soltech Energy, ska uppföra en 1,5 hektar stor solpark åt logistik- och transportbolaget Falkenklev Logistik AB i Perstorp, Skåne. Solparken kommer att producera över en miljon kilowattimmar och investeringen görs av Falkenklev Logistik AB som en del i deras elektrifiering av fordonsflottan och för att säkerställa fossilfri egenproducerad solel till sina transport- och lastbilar. Ordervärdet uppgår till 7,5 MSEK och parken planeras driftsättas i slutet av andra kvartalet 2022.

Soltech Energy Solutions är ett rikstäckande solenergibolag som tillsammans med andra samhällsbyggare hjälper fastighetsägare, industrier och markägare med storskaliga solenergilösningar.

Bolaget hjälper även transportsektorn att förbereda sig för den snabba elektrifieringen branschen genomgår. Nu ska Soltech Energy Solutions uppföra en solpark åt det anrika logistik- och transportbolaget Falkenklev Logistik i Skåne. Solparken kommer färdigställd att täcka en yta om hela en och en halv hektar.

– Transportsektorn ska minska sina utsläpp med 70 procent till 2030. För att lyckas med det krävs det bland annat att fler gör som Falkenklev Logistik och investerar i egen förnybar solkraft till fordonsflottan. Det känns mycket roligt att få bidra till branschens omställning och vi är övertygade om att framtidens transporter drivs av egenproducerad solenergi, säger Rickard Lantz, Affärsutvecklingschef på Soltech Energy Solutions.

Solparken framtidssäkrar verksamheten
Falkenklev Logistik grundades 1957 och distribuerar gods via DHL:s terminaler i Malmö och Helsingborg i hela Skåne. Bolaget har högt ställda miljömål för sina transporter och för verksamheten i stort. Vd för bolaget, Victor Falkenklev, berättar mer om hur den kommande solparken i Perstorp kommer att bidra till att framtidssäkra verksamheten.

– Vi vill göra allt vi kan för att bidra till en hållbar transportnäring, vilket vår egen solpark blir ett tydligt bevis på. Solparken hjälper oss också att framtidssäkra verksamheten för att kunna möta både en ökad elektrifiering och säkra grön el till våra transporter. Att vi i framtiden kommer att utföra leveranser i hela Skåne med hjälp av solenergi känns fantastiskt, säger Victor Falkenklev, vd på Falkenkev Logistik.