7 september 2021

Soltech skriver stort ramavtal med Pair om laddstolpar

Laddstolpar till välrenommerade hotell, golfbanor och padelcenter. Det ska Soltechs dotterbolag Swede Energy nu leverera sedan man ingått ramavtal med parkeringsaktören Pair. Samarbetet är redan i gång och kommer under den kommande halvårsperioden innebära leverans och installation av flera hundra laddstolpar. Ramavtalet bolagen emellan sträcker sig sedan över en femårsperiod.

Swede Energy har en gedigen erfarenhet av gröna energilösningar. Nu har bolaget skrivit på ett ramavtal med parkeringsaktören Pair. Avtalet innebär att Swede Energy ska installera laddstolpar runt hela landet. Laddstolparna ska sedan vara tillgängliga för besökare på till exempel hotellkedjor som Best Western, fristående hotell, golfbanor och vid padelanläggningar.

– Det är med stor glädje som vi nu kan meddela att vi har tecknat ett ramavtal med Pair om hundratals laddstolpar. Det är en spännande aktör som fyller ett växande behov av laddinfrastruktur, inte minst när majoriteten av landets län har brist på laddstolpar, något som orsakar onödiga utsläpp. Vi ser mycket fram emot att bidra till att skapa en robustare laddinfrastruktur i landet, säger Christoffer Caesar, vd på Swede Energy.

Laddpunkter – allt viktigare service
Hållbarhetsinvesteringar som laddstolpar har under pandemin växt fram som efterfrågad servicefunktion och samtidigt en extra inkomstkälla när antalet gäster minskat. Pair har installerat laddstolpar för den välkända hotellkedjan Best Western och har stor erfarenhet av att jobba med både hotellbranschen och golfbanor. Per Gerleman, grundare av Pair, vet vikten av att kunna erbjuda laddpunkter vid sina faciliteter.

– Vi är glada över att vi nu har landat det här avtalet med Swede Energy. De erbjöd ett helhetsansvar med rikstäckande ambitioner och det är roligt att vi nu kan skrida till verket. Laddstolpar blir en allt viktigare service för att skapa en attraktiv besöksnäring och det märks tydligt att hotellbranschen andas framtidsoptimism igen och därför känns det extra bra att vi nu kommer att erbjuda laddpunkter på fler hotell framöver, säger Per Gerleman, grundare av Pair.

– Gröna energilösningar spelar en nyckelroll i vår ambition att utveckla smarta och attraktiva hotell som uppskattas av både våra gäster och miljön. Att erbjuda laddpunkter vid allt fler av våra hotell skapar oss ännu bättre förutsättningar att vara konkurrenskraftiga i en framtid där elektrifieringen ställer nya krav på hela samhället och även på oss inom besöksnäringen, säger Agneta Jaktland, kvalitetschef på Best Western.