28 april 2022

Soltech installerar 4 000 kvm stor solcellsanläggning på butiksfastighet i Borås

Nu sker första panelinstallationen för solcellsanläggningen på en ICA-butik i Borås. Anläggningen uppförs av Soltechbolagen Soltech Energy Solutions och Provektor och kommer att täcka ca 14% av fastighetens elbehov. Detta blir startskottet på ett ett uppdrag från ICA Fastigheter som även innebär ytterligare tre solcellsanläggningar på butiksfastigheter runtom i Sverige. Driftsättning av anläggningen i Borås planeras till sommaren 2022.

Solenergibolaget Soltech Energy Solutions utvecklar lösningar för stora markägare, fastighetsägare och logistikaktörer med storskaliga solenergiprojekt samt ladd- och lagringslösningar.

Nu ska solenergibolaget uppföra en 4 000 kvm stor solcellsanläggning åt ICA Fastigheter i Borås på fastigheten för Maxi ICA Stormarknad. Utöver Soltech Energy Solutions kommer Provektor, ett elteknikbolag i Soltech-koncernen, att genomföra solcellsanläggningens elinstallationer.

Solcellsanläggningen i Borås är den första i raden av installationer som Soltech-koncernen kommer att genomföra åt ICA Fastigheter. Under våren och sommaren kommer solcellsanläggningar även att uppföras på tre av ICA Fastigheters butiksfastigheter i Ludvika, Halmstad och Nacka.

– Det känns fantastiskt att vi nu hjälper ICA Fastigheter med flera storskaliga solcellsanläggningar. Solcellsanläggningen i Borås blir först ut och det är mycket roligt att första panelen nu installeras, säger Jesper Ståhlberg, Key Account Manager, Soltech Energy Solutions.