8 december 2022

Soltech i solenergisatsning med Logicenters – avtalar sju nya solcellsanläggningar

Soltechbolaget Soltech Energy Solutions utvecklar storskaliga energilösningar för fastighetsägare. Nu ska bolaget hjälpa den snabbväxande logistikfastighetsaktören Logicenters med sju nya takplacerade solcellsanläggningar runtom i Sverige. Det totala ordervärdet för avtalen uppgår till 28 MSEK och installationerna beräknas ske i mitten på 2023.

Soltech Energy Solutions är verksamt inom storskaliga solenergilösningar och techlösningar för fastighetsägare och större energiaktörer. Bolaget har över 30 års erfarenhet av att skapa en lönsam och framtidssäkrad elproduktion för kommersiella fastigheter, inte minst inom det växande segmentet logistikfastigheter.

Nu har sju nya entreprenadavtal skrivits med logistikfastighetsaktören Logicenters som storsatsar på solenergi för sina fastigheter. Avtalen gäller olika anläggningar, bland annat en med installerad effekt på 1 MWp, vilket motsvarar ungefär 140 villaanläggningar. Solcellerna ska installeras på Logicenters logistikfastigheter på ett flertal platser i Stockholmsområdet men även i Landskrona, Örebro, Borås och Jönköping.

– Vi är mycket glada över det fortsatta förtroendet från Logicenters som resulterar i flertalet nya solcellsanläggningar. Detta går helt i linje med vår ambition att kroka arm med andra samhällsbyggare som vill driva den gröna omställningen. Nu ser vi fram emot att få hjälpa till med deras fortsatta solenergisatsning, säger Elin Höglund, kommersiell chef på Soltech Energy Solutions.

Siktar på klimatneutral fastighetportfölj 2028
Logicenters är fastighetsutvecklaren NREP:s logistikgren och förvaltar över två miljoner kvadratmeter logistikyta och klimatambitionerna är högt ställda. 2028 ska hela NREP:s fastighetsportfölj, där Logicenters logistikfastigheter ingår, vara klimatneutrala. Detta ska ske bland annat via klimatkompensation, miljöcertifieringar men även genom att installera ännu mer solceller på sina fastighetstak de kommande åren.

– Det är fantastiskt kul att vi kommit i mål med ytterligare en handfull solcellsanläggningar på våra logistikbyggnader. Solenergi är ett viktigt verktyg för oss och våra hyresgäster i att driva den gröna omställningen men även en möjlighet att reducera och få förutsägbara energikostnader. Logicenters ska ligga i framkant gällande förnybara energilösningar och den här satsningen är ett viktig led i det arbetet, säger Jon Malmsten, solenergiexpert på Logicenters.