21 juni 2021

Soltech hjälper verktygstillverkare att bli självförsörjande på solel

Verktygstillverkaren Speedtool kan nu driva sin fulla produktionsanläggning i Habo, strax norr om Jönköping, med hjälp av solenergi. Det är Soltechs dotterbolag, Swede Energy, som har uppfört en nära 2 000 m2 stor solcellsanläggning på verktygstillverkarens tak. Anläggningen driftsattes under våren 2021.

Solenergikoncernen Soltech Energys dotterbolag Swede Energy har en gedigen erfarenhet av att installera stora solcellsanläggningar. Nu har bolaget färdigställt en nära 2 000 m2 stor solcellsanläggning med en effekt på 352 kW på verktygstillverkarens fastighet i Habo.

– Att hjälpa framstående, lokala bolag att ta steget in i solenergins värld är urtypen av projekt som verkligen gör mig stolt. Speedtool har en lång erfarenhet och det känns mycket bra att ha fått uppdraget att installera deras nya solcellsanläggning. Vi ser fram emot att vara en del av deras fortsatta resa, säger Rickard Lantz, Försäljningschef på Swede Energy.

Högteknologiskt företag med miljöambitioner
Speedtool grundades 1997 och har uppdragsgivare i fordon-, aerospace-, offshore-, vitvaru-, och möbelindustrin. Bolagets produktion är beläget i Habo, strax norr om Jönköping. Nu har Speedtool blivit självförsörjande på energi tack vare solcellsanläggningen. Företagets vd, Jimmy Korsbeck, menar att kundernas krav på vilka leverantörer de gör materialtunga affärer med var en av drivkrafterna till att etablera solceller på taket.

– Hållbarhetssatsningar är en viktig faktor vår att vi ska visa både omvärlden, våra kunder och alla våra fantastiska anställda att vi inte bara pratar utan också agerar. Solcellsanläggningen kommer hjälpa oss att driva vår högteknologiska maskinpark på ett klimatsmart sätt. Något som gynnar bolaget och miljön på både kort och lång sikt , säger Jimmy Korsbeck, vd på Speedtool.