7 maj 2021

Soltech Energy bygger solcellsanläggning på 3 000 m2 åt e-handlaren Matsmart

E-handlaren Matsmart ska få en solcellsanläggning på sitt nya centrallager. Det är Soltechs dotterbolag Swede Energy som ska uppföra den totalt 3 000 m2 stora solcellsanläggningen på fastighetens tak. Den nya logistikfastigheten på totalt 24 000 m2 ska uppföras i Örebro och väntas stå färdig våren 2022.

Swede Energy har gedigen erfarenhet av att bygga stora takplacerade solcellsanläggningar på logistikfastigheter. Nu har bolaget fått uppdraget av Infrahubs AB att bygga en solcellsanläggningen på taket på det som ska bli e-handlaren Matsmarts nya centrallager i Örebro. Solcellsanläggningen kommer färdigställd att mäta hela 3 000 m2.

– Det här är ett mycket roligt projekt för oss. Matsmart är en spännande e-handlare i framkant som inser värdet i att sätta hållbarhet i första rummet när deras nya centrallager ska byggas. Det kommer att bli en häftig fastighet och Swede Energy stolta över att ha fått uppdraget att täcka taket med solpaneler som ska förse den dagliga verksamheten med grön energi direkt från solen, säger Christoffer Caesar, vd på Swede Energy.

Solenergi en självklarhet för Matsmart
Det är logistikfastighetsutvecklaren Infrahubs AB som bygger och förvaltar det nya e-handelslagret åt Matsmart och som har gett Swede Energy uppdraget att uppföra solcellsanläggningen. Då Matsmart har som ambition att verka i ett hållbart och modernt lager framöver ansåg e-handlaren att solpaneler på taket är rätt väg att gå.

– Det är viktigt för Matsmart att vara hållbara i alla led, därför var solkraft självklart på det nya lagret, säger Conrad Edgren, logistikchef på Matsmart.