25 augusti 2021

Soltech bygger solenergianläggningar åt Castellum och City Gross med ordervärde om 5 MSEK

Nu ska Soltech Energys dotterbolag, Swede Energy, inleda byggnationen av två solcellsanläggningar för Castellum på deras fastigheter i Linköping och Jönköping där stormarknadskedjan City Gross är hyresgäst. De två solcellsanläggningarnas ordervärde uppgår till 5 MSEK. I Jönköping lägger systerbolaget Takorama även om taket inför solcellsanläggningens uppförande.

Swede Energy har en lång erfarenhet av att bygga stora takplacerade solcellsanläggningar. Nu ska solenergibolaget inleda byggnationen av två solcellsanläggningar åt Castellum där hyresgästen, stormarknadskedjan City Gross, sedan köper all el. Anläggningarna är en del av ett ramavtal med City Gross som signerades under 2020. Sammanlagt har de två solcellsanläggningarna ett ordervärde om 5 MSEK.

– Det är mycket roligt att vi nu har avtalat två stora solenergilösningar för Castellum och hyresgästen. Solcellsanläggningarna kommer att bidra med mängder av förnyelsebar energi till City Gross i Jönköping och Linköping. Affärer som dessa påvisar styrkan i vår koncern, att få förtroendet att leverera helhetslösningar som inrymmer både högkvalitativ takomläggning och solenergi, säger Rickard Lantz, försäljningschef på Swede Energy.

Solcellsanläggningarna väntas att tas i drift under senare delen av 2021. Taket på fastigheten i Jönköping kommer dessutom att få ett nytt tak lagt av ett av Soltechkoncernens takbolag, Takorama.