11 maj 2022

Soltech bygger solcellsanläggning åt Svenska Retursystem i Jönköping – ordervärde om 25 MSEK

Ett av Soltechkoncernens dotterbolag, Soltech Energy Solutions, har nu fått ett stort solenergiuppdrag i ett industriområde strax söder om Jönköping. Solenergibolaget ska uppföra en 4 MW stor solcellsanläggning på Infrahubs fastighet där Svenska Retursystem kommer att bedriva sin verksamhet. Installationen ska driftsättas under 2022/23 och ordervärdet uppgår till 25 MSEK.

Soltech Energy Solutions är ett rikstäckande solenergibolag som tillsammans med andra samhällsbyggare hjälper fastighetsägare, industrier och markägare med storskaliga solenergilösningar. Nu har bolaget fått uppdraget att uppföra en stor takplacerad solcellsanläggning på Infrahubs fastighet i Södra Stigamo logistikområde, i Vaggeryds kommun.

– Det är mycket roligt att få hjälpa Infrahubs och Svenska Retursystem med den här hållbarhetssatsningen. Det blir en av de största takbaserade solcellsanläggningarna i Sverige och kommer att producera mängder med grön energi till verksamheten och göra dem mindre känsliga för höga elpriser, säger Rickard Lantz, affärsutvecklingschef, Soltech Energy Solutions.

Livsmedelslogistik med hållbarhetsfokus
Svenska Retursystem utvecklar dagligvarubranschens gemensamma retursystem för distribution av varor som baseras på en helt cirkulär process. Nu ska deras nya logistikanläggning i Vaggeryds kommun få en av Sveriges största takplacerade solcellsanläggningar med en beräknad årsproduktion på 3,7 GWh.

– I energiomställningen till förnyelsebar energi är solenergi en viktig del. Svenska Retursystem har högt uppsatta mål för ökad hållbarhet i retursystemet. Genom att tillföra mer förnyelsebar energi i elsystemet kan vi bidra till att trycka undan den fossila elenergin. Vi är nöjda med att vi genom Infrahubs har avtalat med Soltech om en stor takplacerad solcellsanläggning på vår kommande logistikanläggning i Vaggeryd, säger Hans Byström, Inköpschef, Svenska Retursystem.