4 november 2021

Halvvägs till 100: Soltechs solenergianläggning i Jönköping blir Castellums femtionde

Nu driftsätts Castellums solcellsanläggning på deras fastighet i Jönköping där stormarknadskedjan Citygross är hyresgäst. Det är Soltech Energys dotterbolag, Soltech Energy Solutions, som uppfört och installerat solcellsanläggningen som blir fastighetsbolagets femtionde solcellsanläggning. Det innebär att de nu är halvvägs till målet för satsningen ”100 på sol”.

Soltech Energy Solutions har en gedigen erfarenhet av gröna energilösningar och storskaliga solenergianläggningar. Nu har bolaget uppfört och installerat solcellsanläggning åt fastighetsbolaget Castellum i Jönköping. Anläggningen på Castellums fastighet i Jönköping kommer att mäta cirka 1 200 kvadratmeter och fastigheten får även ett nytt tak av Takorama.

Anläggningen blir Castellums femtionde. Det innebär att bolaget nu är halvvägs till att nå målet i klimatinvesteringen ”100 på sol”, en satsning som innebär att hundra solcellsanläggningar ska byggas på Castellums fastigheter fram till 2025.

– Under flera års tid har vi haft förtroendet att hjälpa Castellum med solenergisatsningar vilket visar på en långsiktighet. Det här projektet har haft högt ställda krav vad gäller laster och belastning per kvadratmeter. Därför känns det extra kul att vi kunnat skräddarsy vår insats för Castellum som är en aktör med höga ambitioner för sina fastigheter”, säger Markus Duseus, regionansvarig på Soltech Energy Solutions, säger Markus Duseus, regionsansvarig på Soltech Energy Solutions.

Klimatneutral verksamhet senast 2030
För Castellum som har för ambition att vara ett av Europas mest hållbara fastighetsbolag är den här anläggningen som innebär att de är halvvägs till 100 på sol en milstolpe. Inte bara i arbetet för ”100 på sol” utan även mot målet att nå en helt klimatneutral verksamhet senast 2030.

–Våra mål är solklara. Fram till 2025 ska hundra större solcellsanläggningar byggas på våra fastigheter. Med den nya anläggningen i Jönköping är vi redan halvvägs. Vi ser fram emot fortsatt gott samarbete med Soltech och fler anläggningar som producerar mängder av hållbar el, säger Max Börling, projektledare för Castellums solcellssatsning.