27 augusti 2021

Expo 2020: Soltechs solenergilösningar pryder den svenska paviljongen i Dubai

Sveriges paviljong på världsutställningen Expo 2020 är designad med svensk innovation. Soltech Energy, tillsammans med Nilar och Ferroamp ser till att vår svenska paviljong drivs med hjälp av sol och ger energiförsörjning under världsutställningen. Soltechs vd, Stefan Ölander, berättar om de tre bolagens samarbete.

Deltagandet på världsutställningen ”Connecting Minds – Creating The Future” i Dubai är den svenska regeringens och Sveriges enskilt största satsning inom export- och investeringsfrämjande aktiviteter och går av stapeln den 1 oktober i år.

Soltech Energys dotterbolag Soltech Sales & Support bidrar till Sveriges paviljong med egenutvecklade snygga designade solfasader och soltak, allt för att skapa estetiska lösningar. För att visa på solenergins väg från solpanel till lagring och energioptimering samarbetar Soltech med de svenska bolagen Nilar och Ferroamp. Ferroamps EnergyHub-system hjälper till att styra och optimera energin från solpanelerna och paviljongens förbrukning kommer kunna minskas med hjälp av en energilagringsinstallation med avancerade Nilar Hydrid® batterier.

– Vi är stolta över att byggnadsintegrerade solenergilösningar från Soltech klär den svenska paviljongen. Tillsammans med våra partners Nilar och Ferroamp visar vi styrkan i samverkan mellan svenska energiaktörer. Paviljongen kommer att drivas av grön energi, direkt från solen men förvaltad av svenska innovationer, säger Stefan Ölander, vd Soltech Energy.

Sveriges paviljong lyser av innovation och hållbarhet
På den svenska paviljongen ”The Forest” kommer 500 m2 av taket vara täckt av Soltechs soltak, ”Roof” och 500 m2 av solfasaden ”Facade”. Hela anläggningen styr, optimerar och lagrar energin, något som väl passar in på paviljongens övergripande teman som är innovation, hållbarhet och samhällsbehov.

– Soltech ser ett stort värde i att få visa upp våra gröna innovationer i Dubai. Vår ambition är att den svenska paviljongens energilösningar och vår samverkan visar omvärlden hur svensk innovation är en viktig byggsten i framtidens hållbara samhälle, avslutar Stefan Ölander.

Se filmen som visar hur allt hänger ihop här:
https://soltechenergy.com/varldsutstallningen-2021/