Innovation

I solenergins framkant

Under åren har vi experimenterat med alltifrån termisk solkraft till byggnadsmaterial med integrerade solceller. Varje övergiven idé, prototyp och produkt har tagit oss ett steg närmare framgång. Idag har vi via våra dotterbolag i koncernen, egenutvecklade produkter som med stilren design och integrerade solceller låter både väggar och tak ta vara på solens energi, utan att tumma på fastighetens utseende.

Framtiden bygger vi tillsammans

Ett stort teknologiskt genombrott kan vara avgörande för att stoppa klimatförändringen. Därför uppmuntrar vi även andra innovatörer, stora som små, att samarbeta. Med lång erfarenhet av att ta idéer till färdig produkt kan vi som partner bidra med alltifrån ingenjörskunskap till ekonomiskt stöd. Driver ni ett start-up som vill revolutionera solcellsvärlden, hör av dig till oss så kan vi diskutera om det finns förutsättningar för oss att hjälpa er med allt från produktutveckling och produktionskunskaper till finansiering. Tillsammans utvecklar vi nästa generations hållbara energisystem.

Fotokollage av solceller och miljöbild

Innovationssamarbeten

Skanska logotyp

Soltech Energy och Skanska Kommersiell Utveckling Norden samarbetar kring innovationer för byggnadsintegrerade solenergilösningar. Fokus för samverkan är kommersiella fastigheters energioptimering.

Powercell logotyp

Soltech Energy och PowerCell har undertecknat ett nordiskt samarbetsavtal för att utveckla lösningar för kunder som inbegriper både Soltechkoncernens produkter och PowerCells produkter.

IEA logotyp

Soltechs innovationschef Anna Svensson är Sverigerepresentant i IEA PVPS – 15 (International Energy Agency Photovoltaic Power System – Task 15 Enabling Framework for the Development of BIPV), med syfte att sprida information och förenkla för industrin för byggnadsintegrerad solenergi på den svenska och den internationella marknaden.

Vill du bygga morgondagens energilösningar tillsammans med oss?

Fyll gärna i dina uppgifter så hör vi av oss.

Välkommen!
Anna Svensson, Innovationschef