29 december 2022

Soltechs spanska dotterbolag har installerat Kataloniens största solcellsanläggning

Sud Renovables blev Soltechkoncernens första dotterbolag på den spanska solenergimarknaden när de förvärvades i somras. Nu har det spanska solenergibolaget uppfört det som är den största takplacerade solcellsanläggningen i Katalonien. Totalt täcker installationen en yta om drygt 20 000 kvm och har en installerad effekt på 4,2 MWp.

Det spanska solenergibolaget Sud Renovables blev Soltechs andra internationella förvärv när de blev en del av koncernen i början på juli i år. Bolaget med cirka 130 anställda är verksamt inom utveckling och installation av solenergi- och lagringslösningar för fastighetsägare och företag genom takplacerade solcellsanläggningar, solparker och solcellsfasader.

Bolaget har nu uppfört och driftsatt det som är Kataloniens största takplacerade solcellsanläggning på taket på en kabelaktörs industrifastighet i centrala Katalonien. Manel Romero på Sud Renovables är stolt över projektet som minskar fastighetsägarens elkostnader avsevärt.

– Vi är väldigt stolta över att ha genomfört ett riktigt roligt projekt som gör att vi fortsatt är ledande på marknaden för solenergi på industribyggnader. Det känns väldigt bra att få hjälpa företag att minska sina elkostnader samtidigt som de minskar sitt klimatfotavtryck, säger Manel Romero, vd och medgrundare på Sud Renovables.

– Sud Renovables är ett mycket välskött och framgångsrikt solenergibolag och vi är väldigt glada över att de i somras valde att bli en del av Soltechkoncernen. Vi vill härmed gratulera till deras häftiga projekt som ger en fingervisning om både bolagets och den spanska solenergimarknadens stora potential, säger Stefan Ölander, vd på Soltech Energy.