26 augusti 2022

Soltechs senaste förvärv TG:s El i solcells- och elteknikprojekt – ordervärde om ca 11 MSEK

Elteknikbolaget TG:s El i Finspång har sedan den 1 juli i år ingått i Soltech-koncernen. Nu har bolaget tagit sin största order hittills. Uppdraget omfattar elinstallationer och solceller när äldreboendet Hällestagården ska byggas ut. Totalentreprenör är ED Bygg och ägare av äldreboendet är Finspångs kommun. Ordervärdet uppgår till ca 11 MSEK.

TG:s El är Soltech-koncernens senaste förvärv och utgår från Finspång och Norrköping och bolagets historia som startade redan 1982 har under åren skapat en stark lokal förankring i Östergötland. Bolagets kärnkompetens är elteknik, men de är även i framkant gällande solenergi, då bolaget tidigare själva har förvärvat bolaget Smart Solkraft som utgör TG:s solenergiavdelning. Nu har TG:s El fått sin största order någonsin när äldreboendet Hällestagården ska byggas ut.

– Vi är mycket glada över att få förtroendet att hjälpa till med utbyggnaden av Hällestagården. Det känns dessutom extra roligt att vi både får utföra elinstallation och solcellsinstallationer. Jag vill tro att det här uppdraget är ett kvitto på att en stark lokal förankring och erfarna medarbetare gör oss konkurrenskraftiga, säger Rickard Thormeyer, vd på TG:s El.

Rivstart i koncernen
Bolaget är Soltech-koncernens senaste förvärv och förvärvades så sent som 1 juli 2022. Även om TG:s El redan är duktiga på solenergi så är målet att integrera än mer solenergi i produktutbudet.

– Jag vill gratulera hela TG:s El till deras största order hittills. Vi vet sedan tidigare att detta är ett skickligt elteknikbolag som också är starka inom solenergi, en kombination som kommer att skapa stora affärsmöjligheter både idag och framåt. Vi är glada över att ha dem ombord, säger Stefan Ölander, vd på Soltech Energy.