15 december 2022

Soltechs nederländska dotterbolag 365zon vinner affär med ordervärde på 55 MSEK

365zon är Soltechkoncernens första bolag i Nederländerna och förvävades i april i år. Nu har bolaget vunnit en auktion för Nederländernas största organisation för husägare, Vereniging Eigen Huis. Det vunna uppdraget innebär att bolaget ska installera solpaneler på 1 000 villor det kommande halvåret. Ordervärdet uppgår till 55 MSEK.

Det nederländska solenergibolaget 365zon var Soltechs första internationella förvärv när de blev en del av koncernen den 1 april i år. Bolaget är en av de största aktörerna på den nederländska marknaden och är inriktade på solcellslösningar och laddlösningar för privatpersoner, bostadsrättsföreningar och medlems- och konsumentorganisationer för villaägare och bostadsrättsägare.

Nu har de vunnit en solenergi-auktion som villaägarföreningen Vereniging Eigen Huis anordnar för att erbjuda sina medlemmar möjligheter att få högkvalitativa solenergiinstallationer. 365zon var en av installatörerna som vann uppdraget där de deltagande bolagen bland annat bedömdes på kundnöjdhet, leveranssäkerhet och kvalitet. Det innebär bolaget nu ska installera solpaneler på 1 000 villor under de kommande 6 månaderna.

– Vi är stolta över att få hjälpa Vereniging Eigen Huis med 1 000 solcellsinstallationer. Vinsten är ett kvitto på att vi håller en hög kundnöjdhet och levererar kvalitativa tjänster. Uppdraget är även strategiskt viktigt inför framtiden vilket är väldigt roligt för hela 365zon, säger Levi van de Ven, vd på 365zon.

– Jag vill skicka mina varmaste gratulationer till Levi med team som landat det här prestigeuppdraget. 365zon är ett mycket uppskattat bolag i koncernen och affärer som denna visar på kraften i den nederländska solmarknanden för privatbostäder, säger Stefan Ölander, vd på Soltech Energy.