16 oktober 2023

Soltechs nederländska dotterbolag 365zon vinner affär med ett potentiellt ordervärde på 130 miljoner kronor

Soltechs dotterbolag 365zon har nu vunnit en av de största solenergiupphandlingarna i Nederländerna. Det innebär att 365zon får i uppdrag att installera solpaneler på 900 hus under slutet av 2023 och potentiellt ytterligare 4 000 hus under de kommande två åren. Det potentiella ordervärdet för den totala affären uppgår till cirka 130 miljoner kronor.

Solenergiföretaget 365zon är ett av Nederländernas största solenergiföretag. De är inriktade på sol- och laddlösningar för konsumentmarknaden, bostadsrättsföreningar, pensionsfonder samt medlems- och konsumentorganisationer för villaägare och bostadsrätter.
 
På uppdrag av flera pensionsfonder vill Achmea Real Estate, som förvaltar cirka 25 000 bostäder, nu erbjuda sina hyresgäster i enfamiljs- och flerfamiljshus solpaneler som ett kostnadsfritt erbjudande till de boende. Fram till slutet av 2025 vill de erbjuda solpaneler till tusentals hem.
 
De deltagare som valdes ut för anbudet bedömdes efter prissättning, hållbarhet, kundresa, leveranssäkerhet och kvalitet för att nämna några av aspekterna.
 
– Det känns fantastiskt att bland stor konkurrens vinna en så omfattande upphandling. Vi ser fram emot att hjälpa Achmea Real Estate att utnyttja solens potential och hjälpa husägare att bli producenter av förnybar energi under de kommande åren, säger Lars Buuts, vd för 365zon.
 
– Vi är glada över att vårt dotterbolag säkrar ännu en stor solenergiaffär. Denna prestation visar inte bara deras engagemang för hållbara energilösningar utan visar också 365zons ambition att skapa en ljusare och renare framtid för invånarna i Nederländerna, säger Stefan Ölander, vd för Soltech Energy.