18 mars 2022

Soltechs dotterbolag NP Gruppen vinner solenergiupphandling i Malmö – ordervärde om 6,8 MSEK

Nu har ett av Soltechkoncernens bolag vunnit en solenergiupphandling i Malmö. Det är takbolaget NP Gruppen som vunnit upphandlingen för solenergiinstallationer på 13 fastigheter. Arbetet utförs åt MKB Fastighets AB och beräknas vara färdigställt under 2022.

Stockholmsbaserade NP Gruppen förvärvades 2019 och är Soltechs första takbolag med en historia som sträcker sig ända tillbaka till 60-talet. Sedan de blev en del i koncernen har de transformerats till ett soltakbolag som även erbjuder solenergilösningar. Bolaget har det senast året genomfört flera solenergiprojekt och har även en egen solenergiavdelning.

Den vunna upphandlingen gäller 13 fastigheter i Malmö som ska få takplacerade solceller installerade. Fastigheterna ägs av MKB Fastighets AB, ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag.

Husen som ska få solcellsanläggningar är hyreshus varav en av fastigheterna är ett studentboende. Det blir Stockholmsbaserade NP Gruppens tredje jobb i södra Sverige och Marcus Juhlin, solenergiansvarig, ser mycket positivt på uppdraget.

– Jag och hela NP Gruppen är mycket stolta över förtroendet att få hjälpa en fastighetsägare som gör en rejäl hållbarhetssatsning. Vi är mer än redo att sätta i gång arbetet för att fler människor i Malmö får sina hem upplysta med hjälp av solenergi och på så sätt blir en del av den gröna energiomställningen, säger Marcus Juhlin, solenergiansvarig på NP Gruppen.