21 december 2022

Soltechs dotterbolag 365zon får solenergikontrakt med ordervärde på 100 MSEK

Soltechs dotterbolag i Nederländerna, 365zon, har tagit en ny order. Avtalet är med en medlemsorganisation för hyresvärdar som innebär att bolaget kommer att installera solceller åt cirka 2 500 hyreslägenheter fördelat på ett antal flervåningshus. Det beräknade ordervärdet uppgår till cirka 100 MSEK.

365zon är en av de största aktörerna på den nederländska marknaden och är främst inriktade på solcellslösningar och laddlösningar för privatpersoner, hyresvärdar, bostadsrättsföreningar och medlems- och konsumentorganisationer för villaägare och bostadsrättsägare. En marknad som växer för varje år och som går i takt med stigande elpriser och en vilja att producera sin egen el.

Nu har bolaget fått förlängt förtroende från en organisation för bostadsbolag som förvaltar ett större antal hyreslägenheter. Det förnyade kontraktet innebär att 365zon framöver ska installera solpaneler som ska producera el till cirka 2 500 hyreslägenheter.

– Det känns mycket roligt att vi får förnyat förtroende. Det visar både att vår kund är en organisation som vill vara med och driva den gröna omställningen, men också ett bevis på att vi gör ett bra jobb. Nu ser vi fram emot att hjälpa tusentals hyresgäster att dra nytta av solens strålar och minska sina elkostnader, säger Levi van de Ven, operativ chef på 365zon.

– 365zon visar återigen att deras fokus på kvalitet och kundnöjdhet lönar sig. Jag vill gratulera hela bolaget till en ny stor order som befäster deras position som marknadsledande på den nederländska solenergimarknaden, säger Stefan Ölander, vd på Soltech Energy.