29 augusti 2022

Soltechbolaget Takorama i solcells- och takprojekt åt bostadsrättsförening med ordervärde om 8,3 MSEK

Takorama är ett av Soltechs takbolag som genom koncernens transformationsstrategi nu också erbjuder solenergilösningar i kombination med kärnkompetensen takläggning. Nu har bolaget fått ett uppdrag av bostadsrättsföreningen HSB Uppegård i Stenungsund. Uppdraget innebär både ett nytt tak samt en takplacerad solcellsanläggning och ordervärdet för affären uppgår till 8,3 MSEK.

Det Ljungskile-baserade takbolaget Takorama har en gedigen branscherfarenhet och när bolaget 2020 förvärvades av Soltechkoncernen inleddes arbetet med att addera solenergi till det befintliga produkt- och tjänsteutbudet. Bolaget har sedan transformationen till ett soltakbolag utfört ett antal solenergiinstallationer och har även en egen solenergiavdelning.

Nu har Takorama fått ett nytt uppdrag som innehåller både takomläggning med Derbigum samt solceller. Det är en bostadsrättsförening i Stenungsund som ska få ett nytt tak och även en takplacerad solcellsanläggning installerad av bolaget. Vd Michael Norrby ser mycket positivt på projektet och på att Takoramas solenergiavdelning under sommaren har växt med flera nya anställda solexperter.

– Vi är väldigt glada över förtroendet från HSB Uppegård. Att vi kan erbjuda både takomläggning och solenergi skapar en konkurrenskraftig helhetslösning som våra kunder uppskattar. Jag vill också passa på att välkomna Isabelle, Alan och Pierre till vår solenergiavdelning och det här blir ett perfekt projekt för dem att utföra tillsammans med vår erfarna takavdelning, säger Michael Norrby, vd Takorama.