17 april 2024

Soltechbolaget Takbyråns soltransformation framgångsrik – största installationen hittills

Takbyrån i Alingsås är ett av Soltechkoncernens takbolag som framgångsrikt transformerats från att vara ett traditionellt takbolag till att bli ett soltakbolag. En transformation som skapar affärsfördelar. Nu har bolaget tecknat ett solenergiavtal med bilhandlaren Börjessons Bil om en 2 300 kvm stor solcellsanläggning som ska uppföras på deras bilhall i Alingsås. Byggstart sker i mitten på april.

Takbyrån grundades 2014 och är specialiserade på takentreprenad och solenergitjänster för privatpersoner och företag. Bolaget blev 2021 en del av Soltechkoncernen och har under de senaste åren transformerats till att bli ett soltakbolag, i linje med Soltechs transformationsstrategi. Under 2023 genomförde Takbyrån även ett tilläggsförvärv när Vårgårda Solenergi blev en del av Takbyrån. Tilläggsförvärvet bidrog till att stärka bolagets kompetens inom solenergi och accelererade transformationen till att bli ett soltakbolag.

Transformationen skapar konkurrensfördelar och affärsmöjligheter genom att bolaget nu kan erbjuda solenergilösningar till befintliga kunder. Något som nu skett när Takbyrån ska projektera och installera en 2 300 kvm stor solcellsanlägging åt Börjessons Bil i Alingsås på ett tak som de själva tidigare lagt. Solenergiansvarig Daniel Fritzon berättar mer om uppdraget och om fördelen med att ha kompetenserna takläggning och solenergi under samma tak.

– Vi tackar för förtroendet från Börjessons Bil som nu gör en stor klimatsatsning. För några år sen lade vi om taket på fastigheten och att vi får förnyat förtroende visar att vår satsning på både takläggning och solelenergi skapar stora affärsfördelar för oss. Det känns också bra att genom vårt breddade erbjudande bidra till våra kunders gröna omställning, säger Daniel Fritzon, solenergiansvarig på Takbyrån i Alingsås.