8 juli 2022

Soltechbolaget Rams El i flera nya projekt i Linköping och Göteborg – ordervärde om 21 MSEK

Soltechbolaget Rams El har tagit flera nya affärer. Det är Änggårdsskolan och Bräckeskolan i Göteborg som ska få hjälp med bland annat elinstallationer av det Göteborgsbaserade elteknikbolaget. Ordervärdet för de båda nya projekten uppgår till 21 MSEK. Detta innebär att Rams El under 2022 vunnit affärer för över 120 MSEK. Uppdragen innehåller bland annat elinstallation, solceller, larm, belysning, kraftlösningar och nätverksinstallationer.

Rams El grundades 1993 och har sedan dess haft en framgångsrik historia och är specialiserade på bland annat elteknik, tele- och nätverksinstallationer samt servicearbeten. Sedan våren 2021 har det Göteborgsbaserade elteknikbolaget varit en del av Soltechkoncernen.

Rams El har haft ett framgångsrikt år och har en orderstock på affärer för över 120 MSEK hittills, vilket är cirka 50 MSEK mer än vad bolaget omsatte under hela 2021. Utöver sina kärnkompetenser varit de också varit involverade i ett flertal solcellsprojekt sedan sin start i Soltech. Nu har bolaget vunnit två nya nybyggnationsprojekt som innebär olika typer av elinstallationer i två skolor. Projektledare Dan Schön berättar om det hektiska året och de nya affärerna.

– Det känns väldigt roligt att vi nu har fått förtroendet att utföra installationer i två skolor som ska byggas. När vi tittar tillbaka på den första delen av 2022 ser vi tydligt att efterfrågan på elteknik, installation och solceller är stor, men vi upplever att vi också är väl rustade för att möta efterfrågan. Nu ser vi fram emot att kavla upp ärmarna och leverera installationer i världsklass till våra kunder, säger Dan Schön, projektledare på Rams El.