30 juni 2022

Soltechbolagen Takrekond och NP Gruppen förser campusområde i Växjö med solcellsanläggningar – ordervärde om ca 4 MSEK

Nu ska fyra byggnader på campusområdet i Växjö få solceller på taken. Det är Soltechbolagen Takrekond och NP Gruppen som ska genomföra installationerna åt fastighetsbolaget Videum AB. Den sammanlagda solcellsytan uppgår till drygt 1 500 kvm.

Soltech har en offensiv förvärvsstrategi med förvärv inom sol-, tak-, fasad- och elteknikbranscherna. Tillsammans skapar de förvärvade bolagen synergieffekter för varandra och samarbetar ofta i olika projekt.

Nu har två Soltechbolag gemensamt fått i uppdrag att installera solceller på fyra byggnader åt det kommunala fastighetsbolaget Videum AB. En anläggning blir på en av Linnéuniversitetets fastigheter och tre anläggningar på Videums fastigheter för kontor och konferens på området. Det är Växjöbaserade Takrekond och Stockholmsbaserade NP Gruppen som tillsammans utför uppdraget. Takrekond kommer även utföra takarbete på tre byggnader i området som uppgår till en yta om ca 3 300 kvm nytt tätskikt.

– Vi är mycket stolta över förtroendet från Videum att tillsammans med vårt systerbolag NP Gruppen få uppföra och installera flera solcellsinstallationer på campusområdet här i Växjö. Det känns mycket bra att få vara med att bidra till en hållbar miljö för Linnéuniversitetets studenter och för företagarna i kontorsmiljön, säger Nisse Jansson, vd på Takrekond.

En fastighetsförvaltare med sol i sikte
Sedan 1986 har fastighetsförvaltaren Videum utvecklat och tillhandahållit fastigheter och fysiska mötesplatser på campusområdet i Växjö. Videum hyr ut cirka 85 000 kvadratmeter fastigheter till Linnéuniversitetet och vet vad som krävs för att skapa attraktiva fysiska miljöer med ett stort hållbarhetsfokus, inte minst genom solenergilösningar.

– Vi lägger stor vikt vid att utveckla våra fastigheter på ett klimatsmart sätt. Bland annat genom energieffektivisering och solcellsanläggningar. Det känns därför mycket bra att vi nu gör ytterligare en solcellssatsning, säger Henrik Wikingsson, driftansvarig på Videum.