19 augusti 2021

Soltech och Fastec i stor solenergisatsning för Castellum

Solenergikoncernen Soltech Energy fortsätter att utveckla och installera stora takplacerade solcellslösningar. Nu ska fastighetsbolaget Castellum få en solenergianläggning på hela 1 MW på sin fastighet i Kungsängen, strax utanför Stockholm. Det står klart sedan Soltech och byggföretaget Fastec tecknat avtal med Castellum om en takplacerad solenergianläggning med byggstart under slutet av 2021. Installationen kommer att motsvara storleken av 130 solenergianläggningar på normalstora villatak.

Soltech Energy har lång erfarenhet av att skapa solenergilösningar åt fastighetsbolag och byggentreprenörer. Tidigare har solenergikoncernens dotterbolag uppfört en av Nordens största solcellsanläggningar på tak åt fastighetsbolaget Castellum och nu får Soltech förnyat förtroende. Dotterbolagen Swede Energy och Soltech Sales & Support kommer gemensamt uppföra det som blir Castellums nya solcellsanläggning på deras logistikfastighet i Kungsängen.

– Vi vill bidra till att bygga för morgondagens samhälle där ökad elektrifiering och klimatförändringar ställer nya krav. För att möta detta måste andelen förnybar energi öka genom skarpa klimatsatsningar. Det känns därför både roligt och värdefullt att få samarbeta med Fastec och Castellum i installationen av denna solenergianläggning i Kungsängen som i storlek motsvarar solenergianläggningar på 130 genomsnittliga villatak. Tillsammans skapar vi ett stort värde för både miljö och plånbok. Det är skäl nog för fler fastighetsägare att välja solenergilösningar och på så sätt säkra sin framtida elförsörjning, säger Sebastian G Wibling, försäljningschef på Soltech Sales & Support.

– Fastec vill agera där samhällsförändring skapas. Därför är det roligt att få möjlighet att både kroka arm med en solenergiaktör i framkant och ett fastighetsbolag med ett imponerande hållbarhetsarbete. Projekt som detta är viktiga i den gröna omställningen och vi ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med Soltech och Castellum, säger Erik Lindmark, marknadschef på Fastec.

En fastighetsaktör med höga hållbarhetsambitioner
Castellum är ett av Nordens mest hållbara fastighetsbolag och hållbarhetsarbetet är fullt integrerat i verksamheten. Ett av målen i hållbarhetsstrategin är att öka andelen förnybar energi för att minska sina koldioxidutsläpp. En ambition som nu intensifieras när fastighetsbolaget återigen samarbetar med Soltech för att fler av deras fastigheter ska drivas av grön energi direkt från solen.

 – Detta är helt i linje med våra övergripande hållbarhetsmål. Castellum är ledande på hållbarhet inom fastighetsbranschen och tar ett stort ansvar för att samhället utvecklas i en hållbar riktning. Solenergi är en av nycklarna för att framtidssäkra våra fastigheter, både i termer av ekologisk och ekonomisk hållbarhet, säger Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum.