6 september 2021

Soltech monterar tak och solpaneler åt Willhem i Göteborg

Nu ska Soltech Energys dotterbolag, Merasol och Takorama, lägga om taket och installera solceller på fyra bostadshus i Göteborg. Solcellsinstallationerna kommer att täcka en yta om nära 2 700 kvm och görs åt fastighetsbolaget Willhem.

Soltechs dotterbolag Takorama och Merasol ska tillsammans nu lägga om tak, och installera solceller på fyra bostadshus i Gråbo, Göteborg. Uppdraget görs åt fastighetsbolaget Willhem och omläggningen och installationerna väntas vara klara vid årsskiftet. Solcellerna väntas sedan producera ca 130 000 kWh årligen, vilket motsvarar ungefär 30 procent av områdets totala elförbrukning.

– Tusentals kvadratmeter av energiskapande solpaneler på nya, omlagda tak. Det här projektet är ringar in vilken styrka Soltechkoncernen har när vi kan kombinera flera olika bolags kompetenser i ett uppdrag. Willhem satsar bevisligen på hållbarhet och det ska bli roligt att låta solen skina över fler hus i Gråbo, säger Stefan Jennefalk, försäljningschef på Merasol.

Nya tätskikt och solpaneler
De fyra bostadshusen får inte bara solceller, utan även nya tak och tätskikt. Det är Soltechs dotterbolag Takorama som ansvarar för takomläggningen.

– Det är mycket roligt för Takorama att vara en del av det här projektet. Vi är specialiserade med produkter på platta, låglutande tak med lång livslängd, och tak som sedan får solceller ovanpå sig är såklart extra roliga. Att göra detta tillsammans med vårt systerbolag känns också väldigt bra, säger Micke Norrby, vd på Takorama.

– Willhem som fastighetsbolag har ett tungt ansvar i att hushålla med våra resurser, varpå gröna energilösningar som minimerar vår miljöpåverkan känns givna. Solcellsanläggningarna kommer både att minska vår totala klimatpåverkan, men även se till att våra hyresgäster får bo i miljövänliga fastigheter, säger Mikael Sköld, Projektledare på Willhem.