17 juni 2021

Soltech levererar solenergi åt Kilenkrysset i Eskilstuna

Nu fördjupas samarbetet mellan Soltech Energy och fastighetsbolaget Kilenkrysset. Det står klart sedan Soltechs dotterbolag Swede Energy fått i uppdrag att bygga en solcellsanläggning på en utav Kilenkryssets logistikfastigheter i Eskilstuna. Hyresgästen H&M kommer därmed få tillgång till solenergi från en solcellsanläggning på drygt 1 200 m2.

Soltechs dotterbolag Swede Energy har gedigen erfarenhet av att installera stora takplacerade solcellsanläggningar på logistik- och industrifastigheter. Nu ska solenergiaktören uppföra en stor solcellsanläggning på den fastighet som H&M hyr som centrallager av det fastighetsägande bolaget Kilenkrysset. Uppdraget gäller en takplacerad anläggning med en yta på drygt 1 200 m2.

– Det känns roligt att Swede Energy får äran att installera det som blir Kilenkryssets nya solcellsanläggning. Vi har sedan tidigare ett gott samarbete som nu fördjupas vilket vi sätter stort värde i. Det är en fastighetsägare som förstår vikten av att driva sina fastigheter med hjälp av grön energi, både sett ur ett ekonomi- och miljöperspektiv. Att vi dessutom får förnyat förtroende är såklart ett kvitto på att vi gör saker rätt och skapar värde, säger André Nylén, Regionansvarig på Swede Energy.

Tredje solcellsanläggningen åt Kilenkrysset
Det är inte första gången bolagen samarbetar. Swede Energy har tidigare byggt en solcellsanläggning åt Kilenkrysset på fastigheten Örnäs 1:9 i Upplands-Bro, för hyresgäst Ramirent och just nu byggs ytterligare en anläggning på en fastighet i Jordbro, för blivande hyresgäst Nybergs Deli. Anläggningen i Eskilstuna kommer när den är färdigställd att producera och förse H&M med grön energi.

– Vi ser verkligen fram emot att kunna fortsätta göra klimatinvesteringar genom att öka användandet av grön energi. Installeringen av en solcellsanläggning skapar goda förutsättningar för våra hyresgäster och ger dem chansen att växa hållbart. Vi på Kilenkrysset har som mål att vara en positiv aktör och vi är övertygade om att solenergi är vägen framåt för stora fastighetsägare. Dessutom är det extra roligt att kunna bygga vidare på det goda samarbete vi byggt upp tillsammans med Swede Energy, säger Per Heikman, Förvaltningschef på Kilenkryset.