20 september 2021

Soltech i tak- och solenergiprojekt åt Stockholmshem med ordervärde om 3,8 MSEK

Nu ska fem hus på Södermalm få nya tak med solcellsanläggningar ovanpå. Det är Soltech Energys dotterbolag, NP Gruppen och Measol, som gemensamt ska utföra projektet åt Stockholmshem AB. Projektet har ett sammanlagt ordervärde om ca 3,8 MSEK och ska vara färdigställt i slutet av november.

Soltechs dotterbolag har gedigen erfarenhet av gröna energilösningar och takläggning. Nu har bolagen NP Gruppen och Measol tecknat avtal med Stockholms största bostadsföretag, Stockholmshem. Avtalet gäller nytt papptak med utanpåliggande solcellsanläggning.

Stockholmshem har ett uttalat mål att satsa på solenergi. Bolaget har en målsättning om att tio procent av deras elförbrukning ska komma från solel år 2040, i linje med Stockholms stads målsättning och även Sveriges klimatambitioner. Framöver kommer fem av bostadsbolagets flerbostadshus på Södermalm kunna utnyttja solens strålar för elförsörjning till fastigheterna.

– Det känns mycket roligt att vi nu landat i ett avtal om både takläggning och solenergi. Inte minst då vi får utföra det här projektet med vårt systerbolag Measol. Stockholmshem är en spännande aktör som aktivt satsar på solenergilösningar, vilket den här solcellsanläggningen blir ett ytterligare kvitto på, säger Marcus Juhlin, Solenergiansvarig på NP Gruppen.