3 april 2023

Soltech gör nytt tilläggsförvärv – Din Elkontakt blir en del av Takorama

Soltech Energy Sweden AB (publ) har den 30 mars gjort ett tilläggsförvärv och förvärvat 100 procent av aktierna i elteknikbolaget Din Elkontakt i Kungälv AB (Din Elkontakt). Ett bolag som 2022 omsatte ca 16 MSEK och som nu blir en del av Soltechbolaget Takorama för att utöka och komplettera deras solenergisatsning ytterligare. Förvärvet finansieras helt ur egen kassa och med nyemitterade Soltech-aktier.

Soltech Energy förvärvar och utvecklar bolag inom sol-, tak-, fasad- och elteknikbranscherna. Koncernen gör även tilläggsförvärv för att utveckla och stärka befintliga bolag.

Nu genomför koncernen ytterligare ett strategiskt tilläggsförvärv. Elteknikbolaget Din Elkontakt blir från och med idag en del av det Ljungskilebaserade bolaget Takorama som varit ett Soltechbolag sedan 2020. En effekt av tilläggsförvärvet är att Takorama nu blir ett fullservicebolag med ett komplett erbjudande inom tak, sol och elteknik.

– Takorama är ett av alla våra takbolag som framgångsrikt transformerats till att bli soltakbolag. Därför känns det extra roligt att hjälpa dem med ett tilläggsförvärv av ett mycket kompetent elteknikbolag som kommer att skapa stort värde. Jag vill varmt välkomna Mikael Johansson och övriga medarbetare på Din Elkontakt till Soltechkoncernen, säger Stefan Ölander, vd på Soltech Energy.

Stärker montagekapacitet och solenergikompetens
Din Elkontakt grundades 2011 och är verksamma i Göteborgsregionen. Genom varumärket Yes erbjuder de tjänster inom bland annat avancerad elinstallation, energilagring, elbilsladdning och solenergi med fokus på företagsmarknaden. Varumärket Yes blir en del av Takorama.

– Vi är väldigt glada över att Soltech hjälper oss att förvärva Din Elkontakt som är ett välskött bolag som vi sedan tidigare har ett nära samarbete med. Nu kan vi ta ytterligare steg mot vår målsättning att erbjuda en komplett anläggning och kunna hjälpa ännu fler kunder med solenergilösningar, energilagring och elbilsladdning, säger Michael Norrby, vd på Takorama.