30 augusti 2021

Soltech förvärvar 90,1 procent av Wettergrens Tak

Soltech Energy Sweden AB (publ) har den 30 aug förvärvat 90,1 procent av aktierna i Wettergrens Tak & Plåtslageri AB (Wettergrens) med tillträde den 2 september 2021. Bolaget omsätter ca 30 MSEK och har ett 20-tal anställda med säte i Nyköping. Förvärvet finansieras helt ur egen kassa och med nyemitterade Soltech-aktier.

Soltech har en offensiv tillväxtstrategi med förvärv inom sol-, tak-, fasad- och elteknikbranscherna. Förvärvade bolag skapar tillsammans synergieffekter och bygger en stark koncern med gränsöverskridande kompetens. Förvärvet av takbolaget Wettergrens är Soltechs 17:e företagsköp sedan förvärvsstrategin inleddes 2019. Ett förvärv som stärker koncernens redan starka position inom tak ytterligare och strategin att transformera traditionella företag inom tak-, fasad- och elteknik så att de även säljer solenergi.

– Det här förvärvet ligger helt i linje med vår förvärvsstrategi. Wettergrens är en mycket välrenommerad takentreprenör med stark lokal anknytning i Södermanland, vilket bidrar till Soltechs växande närvaro i Mälardalsregionen. Vi får nu in ytterligare ca 20 kompetenta medarbetare till koncernen som kommer vara delaktiga i att addera solcellsinstallationer i allt fler av bolagets entreprenader, säger Stefan Ölander, vd på Soltech Energy.

Ett bolag med gedigen branscherfarenhet
Wettergrens har varit verksamma i branschen i 70 år. Bolaget är en helhetsleverantör som behärskar allt inom tak och arbetar med privatpersoner, regioner, kommuner, industrier, byggföretag och övriga näringslivet. Södermanland, Södertälje och Stockholm är Wettergrens huvudområden, men tack vare bolagets rullande takteam levereras varje år flera större arbeten även i andra delar av landet.

– För mig och hela teamet på Wettergrens är det oerhört inspirerande att nu ingå i Soltech. Vi kommer fortsätta att växa och utveckla vår redan starka verksamhet samtidigt som vi ska befästa en position som ett av Mellansveriges ledande takföretag när det gäller solcellsinstallationer, säger Frank Fredriksson, vd på Wettergrens.