20 december 2021

Soltech Energy förvärvar 70 % av Falu Plåtslageri AB och Tak och Bygg i Falun AB

Soltech Energy Sweden AB (publ) har den 20 december förvärvat 70 procent av aktierna i Falu Plåtslageri AB (Falu Plåtslageri) och Tak & Bygg i Falun AB (Takab) med tillträde den 5 januari 2022. Bolagen omsätter ca 25 MSEK respektive 15 MSEK med lönsamhet och har sammanlagt ett 30-tal anställda med säte i Falun. Nu är planen att tillsammans med Soltech integrera solenergi i produktutbudet och öka såväl omsättning som resultat. Förvärven är Soltechs första i Dalarna och stärker koncernens närvaro i Mellansverige. Förvärvet finansieras helt ur egen kassa och med nyemitterade Soltech-aktier.

Soltech har en offensiv tillväxtstrategi med förvärv inom sol-, tak-, fasad- och elteknikbranscherna. Dessa bolag ska tillsammans skapa synergieffekter och bygga en stark koncern med gränsöverskridande kompetens som kan erbjuda helhetslösningar. Nu förvärvar solenergikoncernen två välrenommerade företag i Falun, vilket stärker Soltechs närvaro i Mellansverige och inte minst i Dalarna.

– Det känns fantastiskt roligt att Soltech nu även återfinns i hjärtat av Dalarna. Takab och Falu Plåtslageri är välskötta bolag med gott rykte och deras uttalade vilja att börja sälja solenergi inspirerar. Jag vill varmt välkomna Jon Onsbacke och samtliga anställda till koncernen, säger Stefan Ölander, vd på Soltech Energy.

Två bolag med lång historia
Takab grundades 2004 och har sedan dess haft en framgångsrik historia. 2017 förvärvade Takabs ägare Falu Plåtslageri, ett klassiskt plåtslageri, grundat redan 1952. Sedan dess drivs bolagen av samma ägare, Jon Onsbacke. Båda bolagen har stora ambitioner att addera solenergi till sina erbjudanden i och med att man nu blir en del av Soltech.

– Detta är en fantastisk dag för både Takab och Falu Plåtslageri. Vi är väldigt motiverade att bli en del av Soltechkoncernen och att framöver kunna fortsätta erbjuda högkvalitativ takläggning, byggnadsplåtslageri men även solenergilösningar. Detta kommer att stärka oss som bolag, öppna nya dörrar och vi ser fram emot att lära känna våra nya systerbolag, säger Jon Onsbacke, vd för Falu Plåtslageri och Takab i Falun.