18 juni 2021

Soltech bygger solcellsanläggning åt Emilshus i Värnamo

En takplacerad solcellsanläggning på hela 4 000 m2. Det är vad Soltechs dotterbolag Swede Energy nu ska bygga åt fastighetsbolaget Emilshus hyresgäst Bufab i Värnamo. Anläggningen beräknas att vara i drift under oktober 2021.

Solenergikoncernen Soltech Energys dotterbolag Swede Energy har en gedigen erfarenhet av att installera stora solcellsanläggningar. Nu har bolaget fått en order av fastighetsbolaget Emilshus. Ordern utgörs av en 4 000 m2 stor solcellsanläggning på fastighetsutvecklarens fastighet i Värnamo där det globala handelsbolaget Bufab idag är hyresgäster.

– Vi är mycket stolta över att ha fått det här uppdraget från Emilshus. Det är en fastighetsutvecklare i framkant som sätter hållbarhet i första rummet. Den kommande solcellsanläggningen leder deras hållbarhetsambitioner i bevis och vi ser mycket fram emot att se till så att deras hyresgäst Bufab kan ta tillvara på solens strålar framöver, säger Rickard Lantz, Försäljningschef på Swede Energy.

Lokalproducerad solenergi i Värnamo
Fastigheten som solcellsanläggningern kommer att installeras på är belägen i Värnamo. Det är en tillväxtkommun där Emilshus förvaltar flera fastigheter. Som ett led i bolagets hållbarhetsstrategi ska hyresgästen Bufab framöver till stor del försörjas av grön energi direkt från solen. Något som gynnar både fastighetsägare och hyresgäster redan idag men också för framtida generationers boende.

– Hållbarhetssatsningar av den här slaget är helt rätt för oss. Energieffektivsering av våra fastigheter är en viktig kugge och vi ser att solenergi hjälper oss i vår strävan efter att göra skillnad för klimatet. Vi vill tacka Swede Energy för ett smidigt samarbete och ser fram emot vår nya solcellsanläggning, säger Lisa Johansson, Hållbarhetsansvarig på Emilshus.