5 november 2021

Solfasad, soltak och panelsamtal: Soltech på världsutställningen Expo 2020

Sveriges paviljong på världsutställningen Expo 2020 i Dubai får nu mängder av grön energi från solcellsfasaden och soltaket som installerats av Soltech Energy på paviljongen. Vd Stefan Ölander berättar om Soltechs deltagande under världsutställningen samt om panelsamtalet tillsammans med de svenska innovationsbolagen Ferroamp och Nilar under lördagen den 6/11.

Deltagandet på världsutställningen ”Connecting Minds – Creating The Future” i Dubai är den svenska regeringens enskilt största satsning inom export- och investeringsfrämjande och gick av stapeln den 1 oktober i år.

Soltech Energy bidrar till den svenska paviljongen med en integrerad solcellsfasad på 500 kvm samt ett lika stort integrerat soltak som omvandlar solens strålar till grön elektricitet. Soltechs partners, Nilar och Ferroamp bistår sedan med sina lösningar för lagring och energioptimering av den gröna elektriciteten.

Panelsamtal
På lördag 6/11 kl. 13.00 (CEST), 16.00 lokal tid i Dubai (GM+4) arrangerar Soltech tillsammans med Ferroamp och Nilar ett panelsamtal om hur vi skapar framtidens smarta energianvändning.

Under panelsamtalet berättar de tre svenska innovationsbolagen hur fastighetsägare och samhällsutvecklare kan bli en del av lösningen för framtidens smarta elsystem och bidra till den gröna omställningen. Samtalet modereras av Ann-Sofi Gaverstedt, Managing Director på Urban Systems och sänds också digitalt.

– Det känns mycket roligt och viktigt att Expo 2020 nu pågår. Världsutställningen understryker vikten av samarbete för att skapa en hållbar framtid, något som inte minst förkroppsligas av våra gröna energilösningar som skapar, optimerar och lagrar energin åt paviljongen. Jag ser fram emot spännande dagar och ett intressant panelsamtal där vi tillsammans med Nilar och Ferroamp hjälper samhället att navigera mot framtidens energianvändning, säger Stefan Ölander, vd på Soltech Energy.

Här kan du läsa mer om och anmäla dig till panelsamtalet ” Så kan fastighetsägare och samhällsutvecklare bli en del av lösningen för framtidens elsystem och bidra till den gröna omställningen” och hur du anmäler dig för att följa panelsamtalet digitalt.

https://soltechenergy.com/uploads/2021/10/Expo2020_Dubai_Panelsamtal_IN-1.pdf

Om du är på plats i Dubai är du välkommen till svenska paviljongen och lyssna på panelsamtalet, få en guidad tur av systemet och därefter delta i vår Sol-After Work efter panelsamtalet. Maila intresse till: info@soltechenergy.com (vi står för avgiften till Expo 2020 för deltagande person)