27 oktober 2020

Soltechs dotterbolag bidrar till energiomställningen

Här presenteras ett urval av affärer som gjorts i oktober för cirka 16 MSEK av tre av dotterbolagen. Det är solcellsanläggningar, nya tak och fasader för olika typer av fastigheter som ska sättas i verket. Här nedan är exempel på kommande projekt:

  • Merasol ska tillsammans med Nexion Enertech påbörja ett stort energiomställningsprojekt från HSB för bostadsrättsföreningen Solängen i Alingsås, där Merasol ska leverera en solanläggning och ett nytt tak.Energiomställningsprojektet består av bergvärme, solenergi i form av solel-paneler och hybrider, likströmsnät med möjlighet till framtida powersharing och en uppdatering av elservisen.

Solcellsanläggningen installeras på taken i området och produktionen kommer i  första hand att spridas för intern användning i området. Bergvärmeanläggningen kommer att anslutas för att samverka med fjärrvärmesystemet och hybriderna ska kopplas mot borrhålen för att återladda effekt under den årstid då bergvärmen inte behöver hämta energi från marken. Totalt är ordervärdet cirka 4 MSEK. 

 

  • Fasadsystem ska bidra till att bygga en ny Biltema-anläggning i Partille, och en ny utbyggnad av Mio möbelvaruhus i Frölunda med nya glasfasader och dörrar. Det sammanlagda ordervärdet för projekten är 7,5 MSEK.

 

  • I november kommer NP Gruppen leverera ett nytt tätskiktstak inklusive solenergi och laddstolpar till en BRF på Nybohovsbacken 69 i Liljeholmen i Stockholm. BRF:en är ett 300 meter långt flerfamiljshus. NP Gruppen kommer även leverera Trina paneler, Huawei växelriktare och Alfen laddstolpar. Projektet genomförs tillsammans med Soltechs dotterbolag Measol som sköter montering och elinstallation. Ordervärdet är cirka 4,5 MSEK.

Campus Roslagen av NP-gruppen