23 april 2020

Soltech förvärvar Fasadsystem i Stenkullen AB

Det är med stor glädje som vi välkomnar Fasadsystem till Soltech familjen. Med en lång erfarenhet och stort kunnande kring allt inom fasad har tredje generationen företagare nu tagit ännu ett kliv framåt i branschen och kan framöver beteckna sig som solenergileverantör.

För att vara en trovärdig helhetsleverantör med ambitionen att driva mot 2030 målet – “att ge många människor tillgång till förnybar energi”- behövs kompetens inom alla delar som omfattar en byggnad – tak-, fasad-, el-, ladd- och solbolag. Genom fokuserade förvärv kommer hela kedjan att täckas in framöver säger Stefan Ölander, VD Soltech

Fasadsystem är just ett sådant bolag som sedan 80-talet har förändrats och utvecklats med nya innovativa lösningar och produkter och avancerade system för analys och kalkylering för att förse marknaden med underhållsfria produkter. Lösningar som kan skapa en härlig känsla för fastigheten med ”intelligenta” glas i fasaden, stilfulla tillbehör, avancerad automatik och nu också solenergilösningar för alla typer av fastigheter.

– Marknaden förändras, produkter och teknik utvecklas i snabb takt och vi har genom alla tider hängt med i både branschens och kundernas utveckling och är lyhörda för önskemål och krav. Att bli en del av Soltech känns väldigt spännande och i helt rätt riktning för att vi ska fortsätta göra satsningar i framkant inom fasadbranschen där solen kommer spela en central roll i framtida byggnadsutvecklingen säger Tommie Standerth, VD Fasadsystem.

Läs mer om Fasadsystem här

Soltech har en tydlig riktning för att få mer solenergi i vardagen oavsett om man har en egen villa, är en stor bostadsutvecklare eller en industri. Tak eller fasad – allt är möjligt och installationer utförs med både egenutvecklade integrerade produkter med smakfull design och med standardprodukter.