4 december 2020

Soltech Energy söker PR-chef

Soltech är en solenergikoncern som levererar helhetslösningar. Via våra dotterbolag erbjuder vi solenergi till alla kundgrupper – från privatpersoner till professionella fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, kommuner, skolor, stora industrier och till samhällsutvecklingen i stort. Vi har även verksamhet i Kina via dotterbolaget Advanced Soltech.

Vad behöver vi?

Till vår kommunikationsavdelning, som idag består av tre personer, söker vi en person som kan utveckla och driva vår PR och närvaro i både traditionella och sociala medier. Du kommer rapportera till vår kommunikationschef och jobba närmast marknadsteamet som också består av vår grafiska designer och en marknadsprojektledare.

Exempel på arbetsuppgifter är:

–        Ansvara för marknads PR – print, digitalt, analys, event, seminarier, sociala medier etc.

–        Planera och driva Soltechs närvaro i media, både traditionella och sociala, utifrån referenscase, aktuella nyheter etc.

–        Stöd till ledningen för både koncernen och dotterbolagen i mediekontakter och branschdebatt

–        Sätta upp och nå mätbara PR-mål utifrån övergripande mål, budskap och kommunikationsstrategi

Vem behöver vi?

Den vi söker är en person som är utåtriktad, nyfiken, kreativ, noggrann och serviceinriktad med ett naturligt driv och glatt humör. Du är flexibel och trivs med att arbeta i ett stundtals högt tempo. Du tar ansvar för att driva dina uppgifter framåt och leverera kvalitet i tid. I kvalitet ingår mycket god uttrycksförmåga i tal och skrift.

Vi är en meritokratisk arbetsplats vilket innebär att rätt kompetens och bra idéer alltid vinner över ålder, utbildning, titel, kön eller bakgrund. Denna kultur ska locka fram det bästa hos dig.

Vi ser gärna att du har:

–        Operativ erfarenhet av att driva och utveckla marknads PR gentemot journalister, enskilda media och media i stort

–        Starkt intresse av att driva utvecklingen till hållbarhet, även om du inte måste ha arbetat i ett bolag inom hållbarhet förut

–        Erfarenhet av aktivt arbete i sociala media

–        Kreativitet för att hitta nya och oväntade lösningar och angreppssätt

–        Kunna Office, Adobe och WordPress grundläggande

–        Mycket god uttrycksförmåga i tal och skrift

–        Goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Vi vill att du har en gedigen erfarenhet av ovanstående uppgifter från tidigare jobb och gärna ett eget nätverk inom medievärlden.

Inom bolaget har vi ett nära samarbete och på moderbolagets kontor sitter VD, ansvarig för bolagsförvärv, ekonomiavdelning, kommunikationsavdelningen och ibland även vår styrelseordförande.

Dina egenskaper och din personlighet är viktigt i vårt val och vi hoppas att du vill ta i både här och där och inte är rädd för att hamna i både strategiska frågor och mer operativ vardagsbusiness.

Tjänsten är på moderbolaget Soltech Energy Sweden AB, som sitter på Tegnérgatan 1 i Stockholm. På kontoret jobbar ca 10 personer i dagsläget.

Arbetet är heltid 40 timmar per vecka och villkoren är marknadsmässiga. Tillträde så fort som möjligt. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Skicka in ansökan så snart som möjligt, dock senast den 4 december. Om du har frågor innan du ansöker kontakta Josefin Sollander, kommunikationschef josefin.sollander@soltechenergy.com

Ansök via länken.